Dijana Bujić: Moj sin nije iz čista mira ovo napravio

"Sva moja djeca, pa i Šćepan imala su teško djetinjstvo, jer ja imam 20 godina težak život"
541 pregleda 41 komentar(a)
Šćepan Bujić, Foto: Savo Prelević
Šćepan Bujić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.03.2014. 16:42h

Svjedočenjem Dijane B. Bujić je nastavljeno suđenje njenom sinu Šćepanu Bujiću, kome se sudi zbog ubistva braće Gojačanin Ljubomira i Dejana u bilijar klubu "Mr Oto" Baru.

"Ja sam majka Šćepanova, i strašno mi je žao majke sinova Gojačanina", kazala je Dijana Bujić na početku svjedočenja pred vijećem sudije Vesne Pean u Višem sudu u Podgorici. Ona je u sudnicu ušla veoma otežano, pomažući se štakom, jer nije mogla da se osloni i hoda na desnu nogu. Potom je sjela na stolicu, te drhtavim glasom započela iskaz.

"Vjerujte da moj sin nije, kako se u medijima pojavilo, iz čista mira to napravio. Sva moja djeca, pa i Šćepan imala su teško djetinjstvo, jer ja imam 20 godina težak život. Sve što se dešavalo mojoj porodici, uticalo je i na sina Šćepana, iako smo pokušali da sakrijemo od njega. On je zaštitnički nastrojen prema porodici, jer burno reaguje. Ovako zbrda-zdola govorim, ne zamjerite", kazala je Dijana Bujić drhtavim glasom i uplakana.

"Vodili smo Šćepana u Kragujevac kod moga brata, gdje ga je pregledao psihijatar, dok je moj muž kazao da je to sramota, te da će ljudi pomisliti da je dijete ludo. Tvrdim da noćima nije spavao i da se znojio. Budio se iz kreveta, buncao i vikao. Pogađalo ga je to što nisam mogla da budem majka kao sve ostale majke. Izvinite molim vas, ne mogu više da svjedočim, završila je ona drhtajućim glasom.

Sud je prihvatio predlog odbrane advokata Zorana Piperovića, te po službenoj dužnosti odredio da se izvrši psihološko i psihijatrijsko posmatranje okrivljenog.

"Komisija ljekara vještaka prof. dr Stanko Milić, neuropsihijatar, dr Željko Golubović, psihijatar i Branka Stepanović-Ilić, psiholog, imaju zadatak da utvrde psihičko stanje optuženog u vrijeme kada je počinio krivično djelo, te da li je bila isključena ili smanjena sposobnost da shvati značaj svopg djela i da li imao mogućnost da upravlja postupcima .

Piperović je dodao da će odbrana sudu dostaviti spisak sa predlogom da budu saslušani kao svjedoci u nastavku dokaznog postupka.

Prema navodima optužnice, Šćepan Bujić je 15. februara 2013. godine sa više hitaca usmrtio braću Gojačanin. Tokom istrage, tužilaštvo je prikupilo izjave očevidaca i druge materijalne dokaze, kao i video snimak kamere iz bilijar kluba gdje se dogodilo dvostruko ubistvo.

Suđenje se nastavlja 29. aprila.

Bonus video: