Podijelite sa drugima svoju priču o ženama Boke Kotorske

Sakupljene fotografije biće predstavljene u javnim prostorima kao dio umjetničke postavke Istorija koje nema
1 komentar(a)
Istorija koje nema, Foto: Expeditio.org
Istorija koje nema, Foto: Expeditio.org
Ažurirano: 18.03.2014. 11:59h

"Istorija koje nema" je umjetnička akcija inspirisana činjenicom da je tragove istorije žena na području Boke Kotorske teško pronaći. Kako se uloga žena u javnom i političkom životu danas ponovo smanjuje, kroz umjetničku postavku u javnom prostoru, podsjetićemo na značaj i uticaje koje su na naše živote ostavile majke, bake, susjede, prijateljice, učiteljice i druge drage ženske osobe. Svojim prisustvom i porukama, one su imale uticaj na sve nas, obilježile su naš svijet...", navode u NVO Expeditio iz Kotora, koja je pozvala zainteresovane da se uključe u akciju i pomognu u realizaciji projekta tako što će podijeliti sa drugima dio svoje lične istorije.

Zainteresovani bi trebalo da NVO Expeditio pošalju skeniranu fotografiju majke, prabake, susjede, prijateljice, učiteljice,·kume ili neke druge drage žene koja je obilježila njihov život (a više nije sa njima). Uz fotografiju bi trebalo dostaviti i kratku priču zbog čega je ta osoba bila posebna.

Sakupljene fotografije biće predstavljene u javnim prostorima kao dio umjetničke postavke Istorija koje nema čiji je cilj da žensku istoriju Boke Kotorske učini vidljivijom i da podstakne na aktivizam koji će voditi do pune ravnopravnosti žena i muškaraca.

Skenirane fotografije u rezoluciji 300 dpi uz kratak tekst (max 200 riječi) pošaljite na email office@expeditio.org uz napomenu: Istorija koje nema.

Rok za slanje fotografija je 25. mart 2014.

Za više informacija posjetite www.expeditio.org.

Nosilac projekta je NVO Expeditio, u saradnji sa NVO Anima i dizajnerkom Tanjom Radež iz Ljubljane.

Bonus video: