Darko Šarić - kriminal, politika i biznis

Političari Demokratske partije socijalista iz Pljevalja su Darka Šarića i njegovog brata Duška nazivali biznismenima
239 pregleda 16 komentar(a)
Darko Šarić, Foto: FoNet
Darko Šarić, Foto: FoNet
Ažurirano: 18.03.2014. 13:40h

Ime uhapšenog Darka Šarića je nebrojeno puta pominjano u ovdašnjim i regionalnim medijima.

Šarić je osumnjičen za šverc kokaina, pranje novca, a njegovo ime se dovodi u vezu sa mnogim političarima, drugim kriminalcima...

Policija ga je tretirala kao jednog od glavnih organizatora krijumčarenja narkotika na Balkanu, i sumnjala da je novac stečan prodajom narkotika legalizovao ulaganjem u nekretnine u Srbiji i Crnoj Gori.

Dovođen je u vezu sa ubijenim Kotoraninom Draganom Dudićem Fricom,

"Blic" je pisao da Šarićeva kriminalna grupa drži pod kontrolom sve kriminalne grupe u Beogradu.

Njemu je u Crnoj Gori privremeno oduzeta imovina čija je procijenjena vrijednost oko 12 miliona eura.

Šarić, politika i biznis

Darko Šarić se našao u centru afere "Listing", zajedno sa sadašnjim ministrom vanjskih poslova, a tadašnjim premijerem Igorom Lukšićem i bivšim ministrom vanjskih poslova Milanom Roćenom. Tada je objavljeno da je Šarić telefonom kontaktirao Lukšića i Roćena.

Političari Demokratske partije socijalista iz Pljevalja su Darka Šarića i njegovog brata Duška nazivali biznismenima, uprkos potjernicama i presudama zbog raznih krivičnih djela.

Tako je Beba Džaković kazala da su Šarići biznismeni, navevši da su zaposlili stotine Pljevljaka.Bivši gradonačelnik Pljevalja Filip Vuković je Šariće više puta nazvao "korektnim momcima".

Šarić je preko svog saradnika Nebojše Jestrovića, protiv koga se u Srbiji vodi postupak, bio povezan sa Stankom Subotićem, jer je Jestrović bio direktor Subotićeve firme "Futura plus", koja se bavila distribucijom štampe i cigareta.

Šarić je dovođen u vezu sa Socijalističkom partijom Srbije, ali je njen lider Ivica Dačić kazao da se sretao sa Rodoljubom Radulovićem, Šarićevim ortakom, ali da nije znao ko je on.

Srpski mediji su pisali da je Šarić nudio 10 miliona za likvidaciju visokih srpskih funkcionera.

Jedan od najbogatijih Srba Miroslav Mišković kome se sudi u Beogradu je dovođen u vezu sa Šarićem, a "Blic" je pisao da je Mišković osumnjičen za pranje desetina miliona Šarićevog novca.

Mediji su se često bavili lokacijom Šarića, pa se pominjalo da je viđen u Drvaru, u Južnoj Africi, Švajcarskoj... Srpski mediji su pisali da su ga u Južnoj Africi saslušavali američki agenti, a pisalo se da koristi hrvatski pasoš.

Nebrojeno puta je najavljivano njegovo hapšenje, a u tome je prednjačio lider Srpske napredne stranke, i vjerovatno novi premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Bonus video: