Janjušević odlazi

Darko Đukić novi šef saobraćajne policije u Podgorici

Odluku o kadrovskoj promjeni u podgoričkoj policiji, donio je direktor UP
320 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2019. 08:44h

Šef saobraćajne policije u Podgorici Ilija Janjušević, odlazi sa te funkcije nakon osam godina, saznaju “Vijesti”.

Odluku o kadrovskoj promjeni u podgoričkoj policiji donio je direktor Uprave policije Slavko Stojanović na zahtjev Janjuševića, sa kojim je razgovarao prije nekoliko dana.

Janjušević je unaprijeđen i u ponedjeljak prelazi u Odsjek za nadzor i kontrolu drumskog saobraćaja UP na nivou Crne Gore.

Novi šef saobraćajne policije u Podgorici biće Darko Đukić, doskorašnji pomoćnik načelnika beranske policije.

Janjušević u policiji radi od 2000. godine. Počeo je kao pomoćnik komandira policije u Danilovgradu, da bi nakon toga tri godine radio na poziciji pomoćnika komandira saobraćajne policije u Podgorici.

Posljednje pet godina, komandir je saobraćajne policije u glavnom gradu.

Bio je saradnik tima za izradu novog Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, koji je počeo sa primjenom 2013. godine.

Dok je radio na funkciji šefa saobraćajne policije u Opštini Podgorica poboljšani su rezultati u sankcionisanju vozača za saobraćajne prekršaje, povećan je broj oduzetih vozačkih dozvola licima koja su vozila u alkoholisanom stanju...

Najvažniji rezultat Janjuševića je smanjenje broja povrijeđenih i nastradalih u saobraćajnim udesima. U posljednje dvije godine u Podgorici na godišnjem nivou bilo je po 10 nastradalih lica u saobraćaju što je ispod prosjeka nastradalih u državi pa čak i pojedinim evropskim zemljama u odnosu na broj stanovnika.