Zindovića sad terete za teško ubistvo Popovića

Pljevljak Jovica Zindović do sada se teretio za “obično” ubistvo. On nije priznao navode nove optužnice...
90 pregleda 13 komentar(a)
Jovica Zindović, Foto: Jadranka Ćetković
Jovica Zindović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 18.03.2014. 09:38h

Pljevljak Jovica Zindović, sada odgovara za krivično djelo teško ubistvo, nakon što je tužiteljka Ljubinka Madžgalj izmijenila navode optužnice.

U izmijenjenoj optužnici tužiteljka je precizirala da je Zindović Luku Popovića ubio na podmukao način.

Madžgalj je to saopštila u bjelopoljskom Višem sudu. Zindovića je do sada optužnica teretila za “obično” ubistvo.

Prije čitanja izmijenjene optužnice, kojom se optuženom stavlja na teret najteži oblik ubistva, vijeće je odbilo predlog odbrane za izuzeće tužiteljke, koju optužuju za pristrasnost.

Madžgalj je konstatovala promjene primijećene tokom rekonstrukcije ubistva u oktobru prošle godine - u sobi gdje se desilo ubistvo nedostaje pregradni zid koji sobu dijeli od dnevnog boravka, da je izmijenjen položaj ormara i stavljena lamperija kroz koju nije bilo moguće vidjeti oštećenje od projektila.

Lukin otac Duško, izjavio je ranije da je vlasnik hotela izvršio adaptaciju hotelske sobe gdje se ubistvo desilo, što je “svjesno uništavanje dokaza”.

On je tvrdio da je u pregradni zid, koji je srušen, bio ugrađen prislušni uređaj.

Zindović je, prema izmijenjenoj optužnici, u hotelu “Enigma”, s umišljajem lišio života Popovića, na podmukao način tako što je zloupotrijebio povjerenje i iskoristio prijateljstvo da bi realizovao svoj plan, došavši u hotelsku sobu u kojoj su se osim pokojnog Luke, nalazili braća Sead i Mirsad Kriještorac, Dejan Čabarkapa, kao i to da je to uradio uz piće u opuštenoj atmosferi razgovora, u sobi koju je rezervisao pokojni.

Luka se nalazio u čučećem položaju ispred Zindovića, koji je sjedeći na krevetu, izvadio revolver 'smit veson 357 magnum', koji je neovlašćeno držao i prislonio usta cijevi na tjeme glave oštećenog.

“Ispalio je jedan hitac... i nanio mu teške tjelesne povrede, opasne po život, zbog čega je kod njega odmah nastupila smrt. Zindović je ispalio još jedan projektil u pravcu ormara, kako bi predstavio da se radi o ubistvu iz nehata, a ne o teškom ubistvu”, piše u izmijenjenoj optužnici.

Jovica Zindović je rekao da ne prihvata optužnicu koja mu se stavlja na teret, ističući da je “tužiteljka pristrasna”.

“Bio sam sa porodicom na skijanju… šta... kakav plan?”, rekao je Zindović.

On je istakao da mu je jako žao Luke, jer mu je bio prijatelj i “dobar momak”.

Izmjenu optužnice advokat odbrane Borivoje Borović, nazvao je "pravnim presedanom"...

“Kada se već ovako mijenja optužnica, odbrana je očekivala da zastupnik optužbe pruži neke nove dokaze u smislu svjedoka ili novih činjenica”, kazao je Borović.

On je ranije tvrdnje Lukinog oca Duška da "iza planiranog ubistva stoje direktor policije i ministar pravde", nazvao golim tvrdnjama, koje jedino doprinose uznemiravanju javnosti.

Završne riječi zakazane su za 26. mart.

Bonus video: