Almir Cecunjanin dominirao u teškoj kategoriji

Sjajni su u Laškom bili i drugi crnogorski takmičari, pa je u izuzetno jakoj konkurenciji Cecunjaninov klupski drug Mijat Vojvodić uspio da završi iza dvojice kataša iz Hong Konga
388 pregleda 1 komentar(a)
Almir Cecunjanin, Foto: Boris Pejović
Almir Cecunjanin, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.03.2014. 14:46h

Najbolji crnogorski karatista, Almir Cecunjanin, pobjednik je Svjetskog kupa u Laškom. Borac Budućnosti je u kategoriji preko 84 kilograma odbranio naslov najboljeg teškaša u Svjetskom kupu iz prošle godine, nakon što je u finalu savladao domaćeg karatistu Harisa Jahića.

Sjajni su u Laškom bili i drugi crnogorski takmičari, pa je u izuzetno jakoj konkurenciji Cecunjaninov klupski drug Mijat Vojvodić uspio da završi iza dvojice kataša iz Hong Konga i domogne se bronze.

Karatistkinje su uzele dvije bronzane medalje u najtežim kategorijama. Dragana Konjević iz Omladinca je u teškoj kategoriji bila bronzana, dok je njena klupska drugarica Marina Raković uzela odličje istog sjaja u kategoriji do 68 kilograma.

Rakovićeva je najtrofejnija crnogorska karatistkinja od sticanja nezavisnosti, pošto je bila bronzana i na dva posljednja Evropska prvenstva.

Blizu medalji bile su i mlada takmičarka Omladinca, Ana Drašković, ali je izgubila borbu za bronzu u kategoriji do 50 kilograma. U repasažu kata pojedinačno stala je Biserka Radulović iz Budućnosti.

“Naši takmičari su postigli sjajne rezultate. Posebno me ohrabruje plasman Vojvodića, jer je bio najbolje plasirani Evropljanin. To će mu značiti u pripremi za Evropsko prvenstvo u Finskoj”, kazao je selektor u katama, Jugoslav Bukilić.

Bonus video: