GAZDE STAZA SE BUNE

Bešumni bolidi stvaraju probleme Eklstonu

“Gledaoci koji su sjedeli na startno-ciljnom pravcu gotovo nisu ni mogli da čuju bolide kada su prolazili”, rekao je Ron Voker, prvi čovjek VN Australije
0 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Beta/AP
Luis Hamilton, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.03.2014. 14:11h

Organizatori trke za Veliku nagradu Australiji objavili su da je njihov ugovor sa čelnicima Formule 1 prekršen zbog zvuka novih motora.

Naime, novi V6 1,6-litarski turbo motori su previše tihi i ne stvaraju zvuk koji su navijači koji su došli na stazu “Albert park” očekivali.

Predsjedavajući Velike nagrade Australije Ron Voker bio zadovoljan kako je sve proteklo, ali je istakao da ni on, ni gledaoci, nisu dobili ono što su platili.

“Prezadovoljan sam vikendom, ali nisam srećan zbog zvuka. Gledaoci koji su sjedeli na startno-ciljnom pravcu gotovo nisu ni mogli da čuju bolide kada su prolazili”, rekao je Voker.

Prvi čovjek VN Australije je istakao da se odmah požalio Berniju Eklstonu, koji je i sam bio šokiran odsustvom jednog od simbola “najbržeg karavana”.

“Rješavamo situaciju sa Bernijem Eklstonom. Jasno je da je tako prekršen ugovor. Već sam razgovarao sa njim poslije trke i rekao sam mu da mi to nismo platili”.

“Nešto mora da se mijenja, svi organizatori trka će imati problema zbog toga. Kada oduzmete uzbuđenje, imaćete problema sa prodajom karata. Ljudi žele da čuju bolide”, istakao je Voker.

Do ove godine su se koristili V8 2,4 litarski motori, koji su stvarali zaglušujuću buku. To je privlačilo ljubitelje Formule 1, a sada su mogli da čuju samo lagane šumove.

Razlika je, otprilike, ista kao kod nekog bržeg auta i vozila na hibridni pogon...

Preporučujemo za Vas