Dragomanović promijenio priču, advokat zove Đukanovića za svjedoka

Jokić je 6. avgusta prošle godine Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnio prijavu protiv N. N. lica iz Savjeta mladih DPS-a Kotor. Gradonačelnik je to uradio zbog, kako je naveo, poziva na njegov linč koje je neko, u ime Savjeta mladih DPS Kotora, iznio na zvaničnoj Fejsbuk stranici te organizacije
579 pregleda 6 komentar(a)
Srđan Dragomanović, Foto: TO Kotor
Srđan Dragomanović, Foto: TO Kotor
Ažurirano: 16.08.2018. 18:55h

Suđenje funkcioneru kotorskog DPS-a i bivšem menadžeru Opštine Kotor Srđanu Dragomanoviću zbog prijetnji koje je uputio predsjedniku Opštine Kotor Vladimiru Jokiću (Demokrate), uskoro će se nastaviti pred novim sudijom.

Sutkinja Osnovnog suda u Kotoru Sanja Čakanović koja je vodila ovaj predmet, početkom mjeseca izabrana je za sutkinju Višeg suda u Podgorici, pa će predmet protiv Dragomanovića koga Tužilaštvo tereti da je počinio krivično djelo “ugrožavanje sigurnosti” na štetu Jokića, u septembru krenuti ispočetka pred novim sudijom.

Jokić je 6. avgusta prošle godine Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnio prijavu protiv N. N. lica iz Savjeta mladih DPS-a Kotor. Gradonačelnik je to uradio zbog, kako je naveo, poziva na njegov linč koje je neko, u ime Savjeta mladih DPS Kotora, iznio na zvaničnoj Fejsbuk stranici te organizacije početkom avgusta.

U polemici sa jednim od posjetilaca stranice, njen administator je napisao: ,,Viktorija, ukoliko ne poštuje pozitivne propise i još to radi svjesno, što je za Jokića i dokazano ne treba ga štedjeti nego linčovati. NIJE SVAKO TURE ZA VEZIRA!”

Jokić i Demokrate koje su odmah označile Dragomanovića kao autora sporne poruke, ovo su protumačili kao direktnu prijetnju kotorskom gradonačelniku. Dragomanović je nakon promjene vlasti u Kotoru koju sada drži koalicija predvođena Demokratama, razriješen dužnosti menadžera Opštine i sa njim je kasnije i raskinut radni odnos. U međuvremenu, iako je protiv njega pokrenut krivični postupak, Dragomanović je postavljen za direktor Doma starih “Grabovac” u Risnu.

On je ranije “Vijestima” kazao da jeste napisao spornu poruku na Fejsbuku, ali da u njoj nema elemenata bića nikakvog krivičnog djela, te da je ona istrgnuta iz konteksta jer se nije odnosila na Jokića, već na jednog od učesnika u raspravi na Fejsbuku - Dragomanovičevog partijskog kolegu Neđeljka Moškova.

Kasnije je Dragomanović tvrdio da ima dokaze da on nije autor sporne poruke.

“Dragomanović sada tvrdi da je to falsifikat i on da nije napisao tu poruku, iako je prethodno priznao da jeste. Ustvrdio je i da je predsjednik Savjeta mladih DPS-a Nikola Pešić na dan kada je meni uputio izvinjenje, navodno bio u Njemačkoj i nije znao okolnosti cijelog slučaja kada je potpisao saopštenje u kome se izvinjava u ime “neodgovornog pojedinca” iz DPS-a”, kazao je “Vijestima” Jokić koji je u svojstvu oštećenog, saslušan na ročištu 17. jula.

Dodao je da su Dragomanović i njegov advokat Željko Aprcović predožili da se kao svjedoci saslušaju Pešić i Moškov, na što je Jokićev zastupnik tražio da se za svjedoka pozove predsjednik DPS Milo Đukanović.

Aprcović je poslanik DPS-a i predsjednik skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i prvi čovjek kotorskog DPS-a.

“Đukanović treba da svjedoči jer je kao predsjednik partije, najpozvaniji da kaže što se i kako radi i ko što potpisuje u ime DPS-a”, kazao je Jokić, dodajući da je sutkinja Čakanović tada kazala da će o eventualnom prihvatanju zahtjeva za saslušanje Đukanovića odlučiti nakon svjedočenja Pešića i Moškova.

Aprcović je juče “Vijestima” povrdio da je odbrana tražila svjedočenje “par ljudi sa kojima je kritične prilike komunicirano na Fejsbuku” i podvukao da je sporna poruka “izvučena iz konteksta”, te da će to i dokazati.

On nije želio da komentariše predlog oštećenog da se kao svjedok sasluša i Milo Đukanović.

Na opasku da li je primjereno da on koji je ujedno i predsjednik OO DPS Kotor kao advokat zastupa predsjednika Savjeta mladih DPS Kotora, Aprcović je kazao da to nema nikakve veze sa politikom. “Ja sam kao advokat, shodno zakonu dužan da u rad uzmem bilo koji predmet, bez obzira na klijenta”, rekao je Aprcović.

Mladi DPS-a se distancirali

Istog dana kada je priča o prijetnjama Jokiću objavljena u medijima, Nikola Pešić, predsjednik Savjeta mladih DPS-a Crne Gore izvinio se „Vladimiru Jokiću i svim građanima kod kojih je poruka neodgovornog pojedinca postavljena na Facebook stranici Savjeta mladih DPS-a Kotor izazvala bilo kakvu vrstu nelagode”.

"Manir političke borbe Savjeta mladih DPS-a nijesu prijetnje bilo koje vrste političkim protivnicima, već isključivo snaga argumenata. Neodgovorno ponašanje pojedinaca nikako nije stav Savjeta mladih DPS-a, povlači za sobom zakonsku odgovornost, ali i odgovornost pred drugim kolegama u partiji koje svojim ponašanjem i u politici i u svakodnevnom životu mogu da posluže za primjer”, kazao je tada Pešić.

Bonus video: