Budvanska rivijera lako odbranila trofej

Budvanska rivijera je večeras u Nikšiću, u finalnom meču završnog turnira, pobijedila Budućnost 3:0 (25:20, 25:17 i 25:19) i peti put uzastopno osvojila trofej Kupa Crne Gore
3 komentar(a)
Ažurirano: 16.03.2014. 19:03h

Iako su imali „istumbanu” postavu, sa tri igrača koji nijesu igrali na prirodnim pozicijama (srednjak Luka Šuljagić je igrao na korekciji, korektor Slobodan Bojić i tehničar Marko Vujović su bili na prijemu servisa), odbojkaši Budvanske rivijere su do pobjede u finalu CKB Kupa Crne Gore došli lako i ekspresno, za 70 minuta igre, bez ikakve dileme i pravog otpora sa druge strane mreže.

Bez takmičarskih utakmica ove sezone, Budućnost je bila lak „zalogaj” za Budvansku rivijeru, koja je iskustvom, ali i kvalitetom rutinski stigla do petog uzastopnog trofeja u Kupu, četvrti put sa 3:0 protiv “vječitog rivala”.

Iako su u najavi mnogi akteri iz oba tabora najavljivali neizvjesnije finale u odnosu na prethodne godine, to se nije dogodilo. Iskustvo, ali i kvalitet, te osam odigranih utakmica u Ligi šampiona, ipak, su bili veliki kapital u rukama ekipe Predraga Ćorluke, i to se vidjelo od prvog poena.

Čak i kad nema idealan prijem, a večeras ga nije imao tokom čitavog meča, Marko Falaski je znalački nalazio prava rješenja, nekad i sam uspješno završavao akcije, a i dva puta je izblokirao protivnika. Kao i prošle godine, Luka Šuljagić je ponovo bio veoma dobar u ulozi korektora, osvojivši sam samo poen manje kao sva trojica krajnjih smečera Budućnosti zajedno!

Libero Ivan Rašović je pokrivao više od polovine terena na prijemu servisa (“sakriven” je bio Vujović, kome je najviše morao da mijenja suštinu svoje igre), sa 83 posto pozitivnog, odnosno 58 posto idealnog prijema, uz odličnu igru u odbrani.

Ivan Ječmenica je protiv bivšeg kluba uzeo šest poena iz bloka, koliko i čitav protivnički tim zajedno, Milan Marković nije realizovao samo jednu loptu u napadu...

Ako se do početka plej-fa oporavi Aleksandar Milivojević, teško je zamisliti da će finale plej-ofa, koje startuje 2. aprila, biti zanimljivije.

Budućnost je u finalu, očekivano, najviše servisom “gađala” Slobodana Bojića, ali iz toga nije izvukla veliku korist, a i sa 13 servis grešaka bilo je teško očekivati da meč bude neizvjestan. Krajnji smečeri, Luka Babić i Marko Vukašinović, koji su dobili 28, odnosno 21 loptu, imali su slab procenat realizacije napada – Babić 29, a Vukašinović svega 19 posto.

I procenat servisa je bio slabiji u odnosu na rivala, dvostruko manje poena “plavi” su osvojili i na bloku, pa malobrojna publika u Nikšiću nije imala priliku da gleda interesantan me, naprotiv…

Budućnost je osvojila prvi poen na meču (Radović), i to je bilo jedino vođstvo "plavih" tokom susreta. Na servis Šuljagića, Budvanska je imala seriju do 9:3, i već tada prelomila ovaj set. Istina, Budućnost je priprijetila na 13:15, ali su Budvani odbili taj nalet Podgoričana i mirno priveli set kraju.

U drugom setu se Budućnost držača do 7:7, a onda je šampion serijom 5:0 uhvatio lazet za vođstvo od 2:0, a sve je bilo odlučeno na 20:12.

Već na početku trećem seta Budvani su poveli 5:1, Budućnost se vratila na 10:12, ali je na drugom tehničkom tajm-autu bilo plus pet za Rivijeru (16:11), kada je bilo jasno da meč neće trajati više od tri seta...

Pehar pobjednika Kupa, kapitenu Budvana Milanu Markoviću uručio je Cvetko Pajković, predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore. Medalje pobjedničkoj ekipi podijelio je Milan Korać, sekretar Sekretarijata za sport Nikšića, dok je medalje igračima Budućnosti uručio Igor Bulatović, direktor filijale CKB banke u Nikšiću.

Ivan Bošković, generalni sekretar OSCG, je uručio medalje slućbenim licima, dok je Milan Marković, prije meča primio u ime Vojina Ćaćića priznanje za najboljeg odbojkaša Crne Gore u 2013. godini.

Budvanska rivijera - Budućnost 3:0 (25:20, 25:17, 25:19)

Nikšić - SC „Nikšić”. Gledalaca: 200. Sudije: Sonja Simonovska i Jelena Tošić (obje iz Bara). Poeni iz napada: Budvanska rivijera 33, Budućnost 25. Poeni iz bloka: Budvanska rivijera 13, Budućnost 6. Poeni iz servisa: Budvanska rivijera 2, Budućnost 3. Greške: Budvanska rivijera 22, Budućnost 27.

Budvanska rivijera: Ivanović, Popović, Šuljagić 20, Rašović (libero), Pavlović, Radonić, Vujović 5, Bojić 6, Kastratović, Falaski 5, Ječmenica 8, Marković 4.

Budućnost: Vukašinović 5, Babić 10, Lakčević (libero), Delić 6, Vidić, Radulović, Šćepanović, Đuranović 7, Vlahović, Bojić, Radović 6, Strugar.

Bonus video: