Fetel razočaran: Imali smo velikih problema sa mašinom

"U jednom trenutku sam pomislio da su se stvari blago poboljšale, ali smo onda shvatili da imamo veći problem s mašinom", rekao je Fetel
0 komentar(a)
Sebastijan Fetel, Foto: Reuters
Sebastijan Fetel, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.03.2014. 13:01h

Svjetski šampion u Formuli 1 Sebastijan Fetel nije danas završio trku za Veliku nagradu Australije, jer je odustao nakon svega pet krugova u Melburnu.

Fetel je u subotu bio 13. u kvalifikacijama, ali problemi koji su tokom testiranja pratili novi Red Bul V6 turbo hibrid četvorostrukog uzastopnog sšmpiona nastavili su se i na stazi.

"Pokušali smo da se oporavimo koliko smo mogli. U jednom trenutku sam pomislio da su se stvari blago poboljšale, ali smo onda shvatili da imamo veći problem s mašinom. Iz nekog razloga smo ostali bez dva cilindra. Kada motor ne proizvodi dovoljno snage, onda cijeli sistem ne može da funkcioniše kako treba, a onda se gubi joss više snage", rekao je Fetel.

Njegov novi timski drug Danijel Rikardo imao je znatno uspješniju trku, pošto je bio drugi, iza Nika Rozberga.

On je tako postao prvi Australijanac koji se popeo na podijum u Velikoj nagradi Australije.

"Sigurno je da smo danas naučili baš mnogo o automobilu. Naučili smo da je auto brz, sad samo treba da uskladimo sve. Nema uopšte sumnje da ćemo popraviti taj problem, ali je pitanje koliko brzo", dodao je Fetel.

Bonus video: