Odbojkašice Luke Bar povele trku

Izabranice Vladimir Milačića su večeras u "Topolici" savladale Budućnost Zetatrans 3:1 (25:16, 19:25,30:28, 25:18), u prvoj utakmici razigravanja za titulu
0 komentar(a)
Luka Bar, Foto: Boris Pejović
Luka Bar, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.03.2014. 19:45h

Odbojkašice Luke Bar uspješno su otvorile finalnu seriji plej-ofa - izabranice Vladimir Milačića su večeras u "Topolici" savladale Budućnost Zetatrans 3:1 (25:16, 19:25,30:28, 25:18), u prvoj utakmici razigravanja za titulu.

U teškom i uzbudljivom meču, prevagu je odnio treći set, u kojem su šampionke pokazale zašto su u regularnom dijelu sezone stigle do startne pozicije. Budućnost je sa druge strane pokazala kvalitet, ali i odsustvo koncentracije u momentima kada se lomio meč.

"Znamo da će ovo biti teška i duga serija. Presudio je treći set u kojem su moje saigračice bile prave onda kada je to i najpotrebnije. Znale smo da nam od tog perioda igre dosta toga zavisi, a iako su gošće imale prednost, uspjele smo da pokažemo karakter. Idemo dalje, ništa još uvijek nije odlučeno", rekala je Tamara Kovačević iz Luke Bar.

U prvom setu, rezultatske neizvjesnosti bilo je samo do sredine tog perioda. Luka Bar je serijom 4:0 stigla do kapitalne prednosti na drugom tehničkom tajm-autu (16:12), i osigurala taj dio meča u svoju korist, zahvaljujući odličnom bloku, ali i servisu.

U drugom setu viđena je potpuno drugačija slika na parketu „Topolice“. Podgoričanke su prije svega popravile prijem, Vujadinović se razigrala i odlično servirala, a šampionke su na kraju samo uspjele da ublaže minus.

Najviše neizvjesnosti bilo je u trećem koji je trajao punih 35 minuta. Potpuno očekivano. Ekipe su igrale u serijama. Prvo su gošće stigle do velike prednosti 9:4.

Uslijedila je serija Baranki sa druge strane od 7:1 za potpuni preokret (11:10). Podgoričanke su nakon toga ponovo došle do daha, vezale četiri poena, i kada se očekivala sigurna završnica - šampion je ponovo pokazao zube.

Igralo se na razliku, Budućnost je imala lijepu prednost u završnici, ali su šampionke pokazale od čega su satkane. Tim Vladimira Milačića je spasao set loptu pri rezultatu 24:23. Potom su domaće imale prvu na 25:24, pa ponovo gošće na 25:26. Potom su uslijedile još tri za Luku

Bar, a petu je u set pretvorila odlična Marija Milović. I ispostaviće se na kraju da je to bio i presudni trenutak prvog finalnog meča.

Vidno demoralisana Budućnost nije imala odgovor za odlične servise srednje blokerke Jelene Rosić koja je upravo nakon tog segmenta igre donijela svom timu prednost od 10:2, razliku koja je bila nedostižna za Podgoričanke.

"Ostaje žal za propuštenom prilikom da stignemo do brejka, ali šta je tu je. Moramo se brzo oporaviti, prije svega na psihološkom planu i ostvariti trijumf na domaćem parketu koji bi nas potpuno vratio u igru. Ovo su dvije izjednačene ekipe i potpuno je normalno da odlučuju nijanse, istakla je Neda Vujadinović, korektorka Budućnosti.

Druga utakmica istih rivala igra se 19. marta u Podgorici, kada će domaćin biti Budućnost.

Finale se igra u tri dobijene utakmice. Titulu brani Luka Bar.

Luka Bar - Budućnost Zetatrans 3:1 ( 25:16, 19:25, 30:28, 25:18)

Bar - Dvorana: „Topolica“. Gledalaca: oko 300. Sudije: Slobodan Kovačević (Podgorica) i Predrag Beljkaš (Bar).

Luka Bar: Kovačević, J. Rosić, Perović, Cenović, Joksimović, Milović, M. Rosić, Hadžisalihović, Vuković, Milivojević, Vujanović, Barjaktarović.

Budućnost Zetatrans: Raičević, Janković, Prelević, Bojović, Maljević, Baković, Bečić, Peruničić, Rovčanin, Kamčeva, Medojević, Vujadinović.

Bonus video: