Budvanska rivijera protiv Budućnosti: Jedni drugima nepoznanica

Da su Budvani ostali u sastavu kojim su u Ligi šampiona ostvarili odličan rezultat, pitanje pobjednika u večerašnjem finalu Kupa se ne bi ni postavljalo
0 komentar(a)
Milan Marković, Foto: Zoran Đurić
Milan Marković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 16.03.2014. 12:49h

Od kada su 7. marta 2010. godine u Budvi osvojili prvi trofej, odbojkaši Budvanska rivijere nijesu izgubili nijedno finale Kupa Crne Gore, kao što su, uostalom od tada do danas osvojili sve domaće trofeje na domaćoj sceni.

Da su ostali u sastavu kojim su u Ligi šampiona ostvarili odličan rezultat i plasirali se među 13 najboljih u Evropi, pitanje pobjednika u večerašnjem osmom CKB finalu Kupa se ne bi ni postavljalo.

Međutim, odlaskom prvo Minića nakon grupne faze Lige šampiona), kasnije Ćulafića nakon dvomeča sa Belogorjem, te odluke kluba da na pozajmicu pusti Ćaćića i Bojića, ali i hiruškom intervencijom Milivojevića, zbog čega je van stroja, Budvani su toliko “istumbali” sastav (srednjak Šuljagić igra korektora, korektor Slobodan Bojić je na prijemu, dok je još nepoznato ko će biti drugi primač - libero Rašović, tehničar Vujović ili pak mladi Pavlović), da ni sami nijesu sigurni šta i koliko mogu protiv Budućnosti.

Olakšavajuća okolnost za crnogorskog šampiona je ta što Budućnost ove sezone ima brojne finansijske i organizacije probleme (nijesu ni Budvani imuni od finansijskih problema, naprotiv), a nakon otkazivanja Balkanske lige Podgoričani su ostali i bez takmičarskih utakmica, pa ni “plavi” ne znaju koliko, objektivno, mogu. Zbog toga bi večerašnje finale moglo biti interesantnije u odnosu na prethodne četiri godine...

"Uopšte ne znam u kakvom je statusu Budućnost. Oni su za godinu dana sigurno napredovali, ali nijesu imali utakmice. Sa druge strane, mi smo i sebi nepoznanica, s obzirom u kakvoj postavi igramo. Jednostavno, može svašta da bude. Ali eto, mi smo iskusniji, i to može da presudi, iako ne mogu da kažem ko je favorit - rekao nam je kapiten Budvanske rivijere Milan Marković.

Budvanska rivijera i Budućnost su posao u polufinalu, na završnom turniru u Nikšiću, odradili prema očekivanjima, sa dvije maksimalne pobjede protiv domaćeg Volej stara, odnosno Jedinstva iz Bijelog Polja. “Vječiti rivali” će, tako, i osmi put međusobno odlučivati o peharu u Kupu...

"Budvanska rivijera nam je nepoznanica u smislu što ne znamo ko će igrait na kojoj poziciiji. Znamo samo ko će biti tehničar i srednji blokeri, ostalo možemo samo da nagađamo. Možda smo u ovom finalu najviše izjednačeni u posljednjih nekoliko godina. Ali, oni imaju prednost u velikom iskustvu Rašovića, Falaskija i Markovića. Nadam se da mi to možemo da nadoknadimo našom željom i voljom za trofejom, pošto postimo tri-četiri godine", kazao je za “Vijesti” kapiten Budućnosti Marko Đuranović.

Finalni meč u Nikšiću počinje u 18 časova (TV prenos na RTCG).

Bonus video: