Luka Bar favorit, Budućnost želi da iznenadi kao prije dvije godine

Budućnost je u finalu 2012. bila bolja sa 3:2 u pobjedama, prošle sezone su slavile „sirene” sa 3:0
0 komentar(a)
Budućnost - Luka Bar, Foto: Boris Pejović
Budućnost - Luka Bar, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.03.2014. 13:16h

Treću uzastopnu godinu odbojkašice Luke Bar i Budućnost Zetatransa u finalu plej-ofa odlučuju o tituli prvaka. Prije dvije godine je slavila Budućnost (sa 3:2 u pobjedama, nakon velikog preokreta), prošle sezone radovale su se „sirene” (3:0). Uoči trećeg međusobnog odmjeravanja snaga u borbi za šampionski pehar Baranke su favoritkinje, jer su ligaški dio završile na 1. mjestu, sa samo jednim porazom, istina od Budućnosti...

"Znamo vrlo dobro da nas čeka teška i naporna serija mečeva i da neće sve biti odlučeno poslije tri duela. Vrlo dobro se poznajemo i nikakvih iznenađenja neće biti. Imali smo dobru sezonu ove godine, a Budućnost je, uz nekoliko uspona i padova, tempirala formu baš za završnicu", kaže trener Luke Bar Vladimir Milačić.

Budućnost je u ligaškom dijelu prvenstva bila treća, zbog dva poraza od Galeba, ali su se Podgoričanke revanširale u polufinalu plej-ofa, sa dvije pobjede.

"Ulaskom u finale smo ispunili očekivanja. Potpuno smo spremni fizički, taktički i tehnički. Činjenica je da je Luka Bar favorit, ne samo u ovom, već u svim finalima u Crnoj Gori, bez obzira u kakvom sastavu da nastupa ili protiv koga da igra. Probaćemo da ih iznenadimo, kao prije dvije godine. Za to će ovoga puta biti potrebno i malo više sreće nego prošli put, a imali smo je dosta", kaže trener Budućnost Vladimir Racković.

Svi u taboru Luke Bar su svjesni da je važno dobro odigrati u prvom meču.

"Očekujem dobru predstavu od mojih igračica i trijumf koji bi nam mnogo značio u nastavku doigravanja. Vjerujem da će barska publika odgovoriti na pravi način", dodao je Milačić.

U Budućnosti ističu da imaju kvalitet da se suprotstave Barankama.

"Slabiji smo na poziciji srednjeg blokera, a kvalitetniji u primačkoj dijagonali. Zbog toga će dosta zavisiti od servisa i prijema. Prva utakmica u Baru je naša šansa, probaćemo da ih iznenadimo", zaključio je Racković.

Večerašnja utakmica u barskoj „Topolici” počinje u 18 časova. Finale se igra na tri pobjede.

Bonus video: