Ovo je najnoviji svjetski trend u šminkanju

Prije nego što počnete sa sjenčenjem, uz trepavice izvucite liniju crnim ajlajnerom
1 komentar(a)
šminkanje, Foto: Shutterstock
šminkanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.03.2014. 11:08h

S obzirom na to da svaka sezona donosi sve nove trendove, vizažisti se uvek trude da potpuno isprate modnu priču. Ovog puta bili su inspirisani izgledom balerina, pa tako predlažu stil šminkanja koji je i romantičan i otmen.

Najvažniji je ten, koji bi trebalo da bude besprekoran. Najbolji izbor su tečni puderi u boji kože ili za nijansu svjetliji, a preko se stavlja malo svjetlucavog pudera u prahu ili kamenu, koji potpuno otvara lice.

Na očima se ističe igra pastelnih i jačih ružičastih tonova. Stručnjaci savjetuju kombinaciju više boja, na primjer, roze i zelene ili bež, plave, zlatne... Ružičastu sjenku možete nanijeti na cijeli kapak, a neku drugu boju uz ivicu trepavica.

Prije nego što počnete sa sjenčenjem, uz trepavice izvucite liniju crnim ajlajnerom, a na kraju nanesite i crnu maskaru u dva sloja.

Usne naglasite ružičastim ili crvenim sjajem za usne. Uveče nanesite ruž u ovim bojama, ali prije nego što ga stavite, uokvirite usne olovkom koju treba nanijeti i na sredinu kako bi izgledale punije.

Bonus video: