Šef Kriminalističke policije štitio Zagoričane

Iako ga je šef policije Stojanović smijenio sa mjesta načelnika, Branislav Živković zadržao je mjesto šefa kriminalističke policije
57 pregleda 41 komentar(a)
Ažurirano: 15.03.2014. 08:59h

Nedavno smijenjeni načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Branislav Živković, disciplinski će odgovarati jer je naložio Timu za odnose sa javnošću Uprave policije da izda lažno saopštenje za javnost nakon incidenta u Kliničkom centru, koji se dogodio 15. februara.

To je, potvrđeno je nezvanično „Vijestima“ u MUP-u, utvrdila Unutrašnja kontrola koja je provjeravala postupanje policije u slučaju kada je grupa huligana iz Zagoriča skoro tri sata maltretirala osoblje Urgentnog centra, slomila vrata na toj zdravstvenoj ustanovi, vrijeđala i nasrtala na policiju.

U spornom saopštenju policije, objavljenom dan nakon incidenta, između ostalog, pisalo je da je „netačno da su ova lica po dolasku policijskih službenika nasrtala na njih, prijetila im ili ih vrijeđala prilikom preuzimanja njihovih službenih radnji”.

Nakon pregleda snimaka sigurnosnih kamera, na kojima se jasno vidi kakav je haos bio u Kliničkom centru, tužilac je naložilo hapšenje Milovana Perovića i Luke Milića, dvojici iz grupe huligana, zbog napada na službeno lice u vršenju službene radnje i oštećenje tuđe stvari.

Opširnije u štampanom izdanju za 15. mart

Bonus video: