Tužilaštvo uložilo žalbu na rješenje da se ukine pritvor Rađenoviću i Tičiću

Viši sud će u roku od 48 sati zauzeti stav po ovom pitanju, prenosi TV Vijesti
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2014. 19:19h

Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala danas je dostavilo žalbu Višem sudu u Podgorici, nakon što je sinoć sudija za istragu Miroslav Bašović odbio zahtjev da se osumnjičenima predsjedniku Opštine Budva Lazaru Rađenoviću, Vladinom savjetniku Aleksandru Tičiću i nekadašnjoj direktorici Prve banke Jelici Petričević odredi pritvor.

Viši sud će u roku od 48 sati zauzeti stav po ovom pitanju, prenosi TV Vijesti.

Podsjećamo, sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović je sinoć nakon više sati saslušanja donio odluku da se osumnjičenima za zloupotrebu službenog položaja savjetniku premijera za investicije i strana ulaganja Aleksandru Tičiću, predsjedniku opšine Budva Lazaru Rađenoviću i bivšoj direktorici Prve banke Jelici Petričević ukine pritvor.

Specijalna tužiteljka Đurđina Nina Ivanović objasnila je za TV Vijesti da je žalba upućena Vijeću Višeg suda u roku od 12 sati od trenutka kada su osumnjičeni Lazar Rađenović, Aleksandar Tičić i Jelica Petričević pušteni na slobodu.

Razlog je želja Tužilaštva da Viši sud što prije odluči o žalbi kako ne bi bila odbijena uz obrazloženje da je zbog protoka vremena bespotrebno osumnjičenima ponovo određivati pritvor, što se ranije dešavalo.

TV Vijesti nezvanično saznaju da je sudija Bašović u svom rješenju naveo da nema osnova za određivanje pritvora

Tužilaštvo je kao razloge za određivanje pritvora navelo mogućnost da osumnjičeni utiču na svjedoke i da bi moglo doći do uznemirenja javnosti jer je, kako je objašnjeno, riječ o osobama visokorangiranim u vlasti.

Rađenović, Tičić i Petričevioć su sinoć pola sata prije ponoći pušteni iz pritvora. TV Vijesti nezvanično saznaju da je sudija Bašović u svom rješenju naveo da nema osnova za određivanje pritvora, a odluku je detaljno obrazlozio ukazujući, prema njegovoj ocjeni, na brojne propuste Tužilaštva u ovom slučaju.

Rađenovića Tužilaštvo tereti da je zajedno sa Aleksandrom Tičićem i Jelicom Petričević oštetio gradski budžet za pola miliona eura u poslu sa firmom SP Luna.

Dragoljub Đukanović, advokat osumnjičenog Tičića je kazao da je, po odbrani, sudija Bašović donio jedino moguće rješenje.

"Istražni sudija nije odredio pritvor nijednom od osumnjičenih, donio je rješenje koje je po odbrani apsolutno zakonito", kazao je Đukanović TV Vijesti.

TV Vijesti: Svetlana Đokić

Galerija

Bonus video: