Trojici Pljevljaka ukupno 31,5 godina zatvora zbog ubistva Gazdića

Sudija Đešević je istakao da je činjenično pravno dokazano da su trojica mladića počinili djelo koje im se stavlja na teret
281 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2014. 14:48h

Zbog ubistva Pljevljaka Nemanje Gazdića u Višem sudu u Bijelom Polju Milenko Golubović (24), osuđen je 14 godina zatvora, Stefan Soković (18) na 13, maloljetni O. G. (16) na 4 godine i šest mjeseci maloljetničkog zatvora, dok je maloljetni J. O. (16), oslobođen.

Obrazlažući presudu sudija Šefkija Đešević je istakao da je činjenično pravno dokazano da su trojica mladića počinili djelo koje im se stavlja na teret, i da je Gazdić smrtonosne povrede zadobio od udaraca a ne od pada, kako su tvrdili u odbrani.

Nemanja Gazdić preminuo je u Kliničkom centru Crne Gore, nakon što je 16. jula 2011., u stanju kome, doveden u tu zdravstvenu instituciju, poslije tuče ispred noćnog kluba „Municipijum S” u Pljevljima.

“Izvedenim dokazima je utvrđeno da je Gazdić zadobio najmanje dva odvojena udarca u glavu, koja su zadata tupim, teškim i jako zamahnutim mehaničkim oruđem, i da su ga, dok je ležao, najvjerovatnije tukla sva trojica mladića. Izvedenim dokazima, kao i iskazima svjedoka, dodao je sudija Đešević, nije dokazano učešće maloljetnog J.O. u tuči, niti u ubistvu Gazdića.

Bonus video: