Podgorica: Policija rasvijetlila tri krađe

O oba događaja policijski službenici su pravovremeno obavijestili nadležnog državnog tužioca
0 komentar(a)
roba, Uprava policije, Foto: Uprava policije
roba, Uprava policije, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 14.03.2014. 14:44h

Policija je proteklih dana rasvijetlila tri teške krađe i 12. marta uhapsila i podnijela izvještaj protiv A.B. (20) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio tešku krađu, dok je 13. marta podnijela izvještaj protiv I.K. (15) iz Podgorice, zbog osnovane sumnje, da je počinio dva krivična djela teška krađa.

"Stanica za dežurstvo Centra bezbjednosti Podgorica je, 08. marta 2014. godine, obaviještena da je obijen magacinski prostor iz kojeg je od strane jednog ili više nepoznatih lica otuđeno 828 pari obuće – vlasništvo kineskog državljanina.

Policijski službenici su odmah po saznanju za događaj, preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti na rasvjetljavanju istog i identifikovali A.B, koji se sumnjiči za tešku krađu, kojom prilikom je, iz pomenutog magacinskog prostora, nakon obijanja ulaznih vrata objekta, otuđeno 69 paketa u kojima se ukupno nalazilo 828 pari različite vrste obuće", navodi se u policijskom saopštenju.

Dodaje se da je policija uspjela da pronađe, u jednoj napuštenoj baraci lociranoj nedaleko od obijenog skladišta, veći dio okradene obuće koju su izuzeli radi vraćanja oštećenom.

Nakon hapšenja A.B. je, u zakonskom roku, uz izvještaj, predat nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost

Nakon hapšenja A.B. je, u zakonskom roku, uz izvještaj, predat nadležnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

"Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su rasvijetlili i dvije teške krađe za koje se sumnjiči I.K.

Sumnja se, da je I.K, u noći između 09. i 10. marta 2014. godine, počinio tešku krađu u objektu „Kuća kafe i čaja“ lociranom u ulici Ivana Vujoševića u Podgorici, na način što je nakon obijanja vrata pomenutog objekta, ušao u unutrašnjost objekta odakle je otuđio dio registar kase u kojem se nalazio novac u iznosu od oko 60 eura i mobilni telefon marke „Samsung“, a potom pobjegao sa lica mjesta.

Policijski službenici su pronašli odbačeni dio registar - kase iz kojeg je, kako se sumnja, I.K. prethodno uzeo novac, a pronađen je i otuđeni mobilni telefon koji je vraćen oštećenoj strani", navodi se na sajtu Uprave policije.

Prethodno je I.K, sumnja se, u noći između 26. i 27. februara 2014. godine, počinio tešku krađu na štetu kioska „Tabacco S Press“, lociranog u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici, na način što je, kamenom polomio bočno staklo pomenutog kioska i kroz tako napravljen otvor otuđio izvjesnu količinu cigareta, navodi se.

O oba događaja policijski službenici su pravovremeno obavijestili nadležnog državnog tužioca.

Od I.K. su, u prisustvu njegovog zakonskog zastupnika –roditelja, prikupljena obavještenja na okolnosti oba događaja.

Bonus video: