Završen Luštica fest

"Luštica ima ogroman potencijal koji nije izražen samo kroz kulturno-istorijsko nasljeđe već i kroz savremenu ponudu i programe koji baštine to naše nasljeđe i u skladu sa tradicijom se unaprijeđuju prateći pozitivne trendove"
116 pregleda 0 komentar(a)
Luštica fest, Foto: Slavica Kosić
Luštica fest, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 16.08.2018. 13:34h

Luštica fest, filmska smotra koja je u selu Klinci na Luštici organizovana četvrti put, završena je sinoć.

Brojna publika je u četiri dana festivala imala priliku da vidi pet filmova selektovanih da prikažu raznovrsnost i svježinu postjugoslovenske kinematografije.

"Veoma sam zadovoljan kako je festival protekao. Jedino nas je nevrijeme omelo posljednjeg, petog dana kada nismo mogli da održimo projekciju i prikažemo i šesti film. Međutim sve je ostalo bilo na stvarno sjajnom nivou i zahvaljujem se publici koja je dolazila u Klince dan za danom i pratila projekcije", rekao je organiozator festivala, Bogdan Kaluđerović iz Klinci Village resorta.

On je istakao da je ambijent porte crkve Sv Arhangela Mihaila u Klincima izvrstan izbor za održavanje kuturnih manifestacija, I da su među posjetiocima osim stanovnika I gostiju Luštice, bili i brojni Novljani koji su se na festival zaputili preko mora.

"Luštica ima ogroman potencijal koji nije izražen samo kroz kulturno-istorijsko nasljeđe već i kroz savremenu ponudu i programe koji baštine to naše nasljeđe i u skladu sa tradicijom se unaprijeđuju prateći pozitivne trendove. Iskreno se nadam da će i turisti ali i naši sugrađani iz okolnih gradova Crne Gore steći naviku da češće dolaze u Klince i na Lušticu jer ovdje ima mnogo toga za vidjeti i doživjeti, a još mnogo toga pripremamo i najavljujemo za godinu koja je pred nama. U svakom slučaju želimo da pokažemo sve ljepote Luštice koja je prebogata i prirodom i duhom", zaključio je Kaluđerović.

Organizator Luštica festa je Klinci village resort, uz podršku Turističke organizacije Herceg Novi i Mjesne zajednice Luštica.

Bonus video: