Nikšić od sjutra domaćin finalnog turnira, Budvani brane trofej

Domaćin turnira, Volej star u polufinalu, sjutra u 19 sati, sastaće se sa Budvanskom rivijerom, dok će tri sata ranije rivali biti Budućnost i Jedinstvo.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2014. 12:58h

Nakon Bijelog Polja, Igala, Bara i četiri puta Budve, osmi CKB finalni turnir Kupa Crne Gore igra se sjutra i prekosjutra u Nikšiću.

Samo čudan splet okolnosti, neko veliko sportsko čudo, mogli bi da promijene “sudbinu” da u nedjelju u gradu pod Trebjesom Budvanska rivijera i Budućnost osmi put između sebe ne odlučuju o trofeju.

Domaćin i tehnički organizator završnice Kupa Volej star i Jedistvo iz Bijelog Polja, ipak, su igrački, ali i iskustvom u ovom trenutku nedorasli za nešto više od polufinala.

"Drago nam je što nam je ukazana čast da organizujemo finalni turnir. Iskreno da se nadam da ćemo opravdati očekivanja i da će organizacija biti na nivou. Mi ćemo protiv Budvanske rivijere dati sve od sebe da, ako ništa drugo, što više namučimo rivala", rekao je Boško Bogdanović, trener Volej stara, nikšićkog kluba koji je osnovan 2010. godine, dok je godinu dana ranije počeo kao škola odbojke.

Peh za Volej star je i to što su, voljom žrijeba, za protivnika u polufinalu dobili Budvansku rivijeru, branioca trofeja, i posljednjih godina neprikosnovenu ekipe na domaćoj sceni.

"Mi smo, normalno, favoriti u polufinalu, i očekujemo sigurnu pobjedu. Taj meč poslužiće nam da se malo priviknemo na dvoranu i odigramo zvaničnu utakmicu, jer ih poslije Lige šampiona nije bilo, ne računajući polufinale plej-ofa", rekao je trener Budvanske rivijere Predrag Ćorluka.

I Budućnost u drugom polufinalu protiv Jedinstva očekuje lak posao, iako Podgoričani ove sezone imaju tek dva zvanična meča, u polufinalu plej-ofa protiv Volej stara.

"Za meč protiv Jedinstva ne možemo da kaže da će poslužiti za privikavanje na dvoranu. Mi moramo da je odigramo kako sve druge, jer smo ove sezone imali mali broj utakmica. Uz dužno poštovanje prema Jedinstvu, ne sumnjam da ćemo igrati finale", ističe trener Budućnosti Zoran Vukčević.

Uoči najavljenog finala, “vječiti rivali” imaju svoje probleme. Budvani zbog toga što su ostali bez primača servisa, jer su nakon Lige šampiona na pozajmice otišli Marko Bojić (Ziratbanka) i Vojin Ćaćić (Ren), dok je van stroja, zbog hiruškog zahvata, Aleksandar Milivojević.

"Dosta oslabljeni dočekujemo finalni turnir. Tri igrača neće igrati na svojim pozicijama. Bloker Luka Šuljagić igraće kao korektor, mladi Slobodan Bojić, koji je formacijski korektor, igraće primača. Još jedan igrač, za sada ne znamo koji, igraće primača umjesto Milivojevića. To je nešto novo za nas, ali iz ove kože ne možemo. Međutim, uzdam se prije svega u iskustvo i kvalitet naših igrača. Ali, iskreno, prvi put u posljednjih nekoliko godina očekujem neizvjesnu borbu u finalu", dodao je Ćorluka.

Pored finansijskih i organizacionih problema, zbog otkazivanja Balkanske lige Budućnost do starta plej-ofa je samo trenirala i odigrala nekoliko trening utamica.

"Javnost je upoznata sa našim problemima, ali ovo nije vrijeme ni mjesto da pričamo o tome. Najveći problem je mali broj utakmica. Pokušavali smo sa nekim ekipama iz okruženja, ali zvanične utakmice su nešto sasvim drugo. O Budvanima je suvišno pričati, bez obzira ko se pojavi na kojoj poziciji. To su igrači sa velikim igračkim iskustvom i kvalitetom poput Šuljagića, Markovića, Rašovića, Vujovića, o Falaskiju da ne govorim. Sigurno je da će oni dati svoj maksimum bez obzira na kojoj poziciji budu igrali. Mi željno isčekujemo finalni turnir, nadam se da nećemo pregoreti i da ćemo naći načina da im se suprostavimo. Znam da će finale sa Budvanima biti motiv za sve moje igrače, da ćemo prevazići sve sitne zdravstvene probleme koje imamo. Nadam se da će finale biti zanimljivo i kvalitetno", dodao je Vukčević.

Na finalnom turniru sudiće Sonja Simonovska, Jelena Tošić i Nikola Plamenac iz Bara, te Miloš Jovanović iz Podgorice.

Raspored

Subota

Polufinale

Budućnost – Jedinstvo (16.00)

Budvanska rivijera – Volej star (19.00)

Nedjelja

Finale – 18 (TV)

Dosadašnji pobjednici

2007 – Budućnost

2008 – Budućnost

2009 – Budućnost

2010 – Budvanska rivijera

2011 – Budvanska rivijera

2012 – Budvanska rivijera

2013 – Budvanska rivijera

Galerija

Bonus video: