BNP iz Zenice u Podgorici: U društvu spektakla u CNP-u

Predstava “Mousefuckers“ biće igrana sjutra veče na Velikoj sceni CNP-a u 20 sati
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2014. 17:40h

Bosansko narodno pozorište iz Zenice gostovaće u Crnogorskom narodnom pozorištu danas i sjutra sa predstavama “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla”, u režiji Harisa Pašovića, i “Mousefuckers” Almira Imširevića, u režiji Stevana Bodrože.

Predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla“ biće izvedena večeras na Velikoj sceni CNP-a u 20 sati. U predstavi igraju Saša Handžć i Dženana Džanić, a u filmskom dijelu predstave Enes Salković, Mugdim Avdagić, Adis Mehanović, Hazim Begagić, Lana Delić, Faketa Salihbegović Avdagić, Lana Zablocki Džehverović, Anđela Ilić, Derviš Dautović, Adnan Rešić, Amar Hakanović, Harun Helvida. U predstavi se izvodi muzika grupe S.A.R.S., kostimografi su Vanja Ciraj i Irma Saje, scenograf Lada Maglajić, koreograf Tamara Curić, pomoćnik reditelja je Nermin Hamzagić, dizajn svjetla Haris Pašović, dizajn zvuka Mario Romić, video art Goran Lončarević Goc i Source production Sarajevo.

Nakon izvođenja predstave, u Pres sali Crnogorskog narodnog pozorišta biće održana debata pod nazivom “Pozorište u doba spektakla“, u kojoj će učestvovati reditelj Haris Pašović. Debatu će voditi Janko Ljumović, direktor Crnogorskog narodnog pozorišta.

U najavljenoj debati učestvovaće reditelj Haris Pašović

Predstava “Mousefuckers“ biće igrana sjutra veče na Velikoj sceni CNP-a u 20 sati. Scenografiju i kostimografiju osmislio je Antun Marohnić, muziku Igor Kasparović, scenski pokret Sanja Burić.

U predstavi igraju Enes Salković, Snežana Vidović, Robert Krajinović, Lana Delić i Ištvan Gabor. Kroz dva emigrantska para (Ajša i Enki dolaze iz Sarajeva, a Gile i Tamara su iz Beograda), povezana generacijski, ali i “bukom i bijesom” dijabolične balkanske istorije, Imširević scenski ubjedljivo gradi likove su zatočeni u egzistencijalnim kavezima.

Bonus video: