Žestok sukob oca Lazara Rađenovića i Svetozara Marovića?

“Vijesti” saznaju da se nesvakidašnji verbalni sukob, između starijeg Rađenovića i Marovića, dogodio u lokalu koji se nalazi u sklopu Sportskog centra u Budvi
252 pregleda 0 komentar(a)
Ljubo Rađenović i Svetozar Marović (novine), Foto: Montaža
Ljubo Rađenović i Svetozar Marović (novine), Foto: Montaža
Ažurirano: 14.03.2014. 10:36h

Ljubo Rađenović, otac uhapšenog gradonačelnika Lazara Rađenovića, verbalno je u srijedu popodne napao potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića, a njihovi prijatelji spriječili su da se incident pretvori i u fizički napad.

“Vijesti” saznaju da se nesvakidašnji verbalni sukob, između starijeg Rađenovića i Marovića, dogodio u lokalu, koji se nalazi u sklopu Sportskog centra u Budvi.

Prijatelji dvojice najuticajnih DPS figura u Budvi ispričali su da je lansiranje najnovije afere u Budvi bila povod za žustar verbalni napad oca osumnjičenog gradonačelnika.

Stariji Rađenović, koji je jedan od najuticajnih lokalnih političkih igrača, kako je „Vijestima“ potvrđeno iz više izvora, revoltiran hapšenjem sina, imao je više nego neprijatan razgovor sa svojim dugogodišnjim partijskim prijateljem. Oštra konverzacija, koju su mogli da čuju svi koji su sjedjeli u okolnim lokalima, na momente je bila više nego žustra, jer je Rađenović bio ljut zbog svega što se događa.

Iako, kako tvrde njegovi prijatelji, staložen po prirodi, Ljubo Rađenović revoltiran zbog hapšenja sina, vikao je na Marovića optužujući ga za ovu aferu.

Očevici su ispričali “Vijestima” da se Rađenović nije smirivao, a vika i optužbe prerasle bi i u fizički obračun da se ispred njega nijesu ispriječili prijatelji dvojice Budvana.

Izvor blizak Maroviću, međutim, negirao je sinoć da je došlo do sukoba.

Marović i Rađenović su u protekle dvije i po decenije, svaki na svoj način, bili najzaslužniji za uspjehe DPS političke imperije u Budvi. Stariji Rađenović, koji je bio na brojnim političkim funkcijima, povezan je više od dvije decenije sa Marovićem, što kroz politiku, što kroz svoj poslovni angažman u hotelskoj grupi „Budvanska rivijera“.

Zbog lansiranja treće po redu korupcijonaške afere za proteklih šest godina u Budvi, došlo je do remećenja partnerskih i političkih odnosa unutar te partije. Remećenje u zahlađenje odnosa počelo je sa otvaranjem afere “AMD Budva”, pa nastavljena sa hapšenjem prošle gradske garnuiture u slučaju “Zavala".

Bonus video: