Istraga ubistva Jovanovića i napad na Softića na vrhu liste prioriteta

Komisija za praćenje istraga napada na novinare na današnjoj sjednici utvrdila je spisak od 12 slučajeva koji će imati prioritet u radu tog tijela
2 komentar(a)
Duško Jovanović, Foto: Boris Pejović
Duško Jovanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.03.2014. 18:01h

Komisija za praćenje istraga napada na novinare na današnjoj sjednici utvrdila je spisak od 12 slučajeva koji će imati prioritet u radu tog tijela.

Na tom spisku su ubistvo urednika "Dana" Duška Jovanovića, napad na direktora "Vijesti" Željka Ivanovića, svi slučajevi vezani za novinarku "Vijesti" Oliveru Lakić, napad na urednika i fotoreportera "Vijesti" Mihaila Jovovića i Borisa Pejovića, oba napada na novinara "Vijesti" i "Monitora" Tufika Softića, paljenje vozila "Vijesti", bombaški napad na redakciju "Vijesti", slučaj novinara Darka - Skočka Ivanovića, prebijanje novinarke "Dana" Lidije Nikćević, novinara Mladena Stojovića, kao i napad na novinara i fotoreportera "Vijesti" Miodraga Babovića i Luku Zekovića.

Komisija je danas donijela odluku o formiranju dvije grupe, koje bi odmah trebale da počnu sa radom za predmete pokojnog urednika "Dana" Duška Jovanovića i napade na Tufika Softića. Ta dva predmeta Komisija je ocijenila kao najprioritetnija.

Bonus video: