ODLUKA SUDIJE

Nemanji Vukmiroviću ukinut pritvor, biće pod nadzorom

Kako saznajemo, Vukmiroviću je određena mjera nadzora, što znači da će morati da se javlja policiji
126 pregleda 20 komentar(a)
Nemanja Vukmirović, Foto: Savo Prelević
Nemanja Vukmirović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.03.2014. 09:33h

Sudija za istragu Miladin Pejović ukinuo je danas oko 13 časova pritvor za Nemanju Vukmirovića, koji se sumnjiči da je, navodno, učestvovao u bombaškom napadu na redakciju “Vijesti”.

Kako saznajemo, Vukmiroviću je određena mjera nadzora, što znači da će morati da se javlja policiji.

Ranije danas Vijeće podgoričkog Osnovnog suda ukinulo je rješenje o pritvoru Vukmirovića a potom vratilo sudiji za istragu Miladinu Pejoviću predmet da ponovo odlučuje o tome da li će ga pustiti na slobodu ili mu opet odrediti pritvor.

Branilac Vukmirovića Novak Ražnatović potvrdio je "Vijestima" da vijeće suda nije našlo osnov da se Vukmirović i dalje drži u pritvoru jer nema opasnosti od njegovog bjekstva.

"Sada čekamo oduku sudije za istragu", kazao je Ražnatović.

Odbrana osumnjičenog Vukmirovića uložila je vijeću suda žalbu na pitvor, koji mu je u ponedjeljak odredio sudija Miladin Pejović na period do osam dana.

Odbrana Vukmirovića smatra da nema osnova za određivanje pritvora jer i nema opasnosti od bjekstva, zbog toga što se osumnjičeni student sve vrijeme policijske istrage odazivao na pozive policije, sarađivao, a nije se ni krio...

Vukmirović je uhapšen u subotu 8. marta jer je policija, kako tvrdi, prikupila dokaze da je sa osumnjičenim Markom Šofrancem, navodno, učestvovao u bombaškom napadu na redakciju “Vijesti”, koji se dogodio 26. decembra oko 23.35 časova.

Osumnjičeni Vukmirović, ali i Šofranac koji se nalazi u Spužu, zbog izdržavanja kazne zatvora zbog drugog krivičnog djela, negirali su da imaju bilo kakve veze sa podmetanjem dinamita ispod prozora kancelarije glavnog i odgovornog urednika Mihaila Jovovića.

Policija ih sumnjiči da su počinili krivična djela “izazivanje opšte opasnosti” i “nedozvoljeno držanje oružja”, ali ni nakon nekoliko dana od hapšenja nema zvaničnih detalja o tome kako ih je policija dovela u vezu sa bombaškim napadom. Osim toga, policija nije saopštila ni motiv, eventualne nalogodavce niti saučesnike u napadu na “Vijesti”.