Nemanji Vukmiroviću ukinut pritvor, biće pod nadzorom

Kako saznajemo, Vukmiroviću je određena mjera nadzora, što znači da će morati da se javlja policiji
164 pregleda 20 komentar(a)
Nemanja Vukmirović, Foto: Savo Prelević
Nemanja Vukmirović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.03.2014. 09:33h

Sudija za istragu Miladin Pejović ukinuo je danas oko 13 časova pritvor za Nemanju Vukmirovića, koji se sumnjiči da je, navodno, učestvovao u bombaškom napadu na redakciju “Vijesti”.

Kako saznajemo, Vukmiroviću je određena mjera nadzora, što znači da će morati da se javlja policiji.

Ranije danas Vijeće podgoričkog Osnovnog suda ukinulo je rješenje o pritvoru Vukmirovića a potom vratilo sudiji za istragu Miladinu Pejoviću predmet da ponovo odlučuje o tome da li će ga pustiti na slobodu ili mu opet odrediti pritvor.

Branilac Vukmirovića Novak Ražnatović potvrdio je "Vijestima" da vijeće suda nije našlo osnov da se Vukmirović i dalje drži u pritvoru jer nema opasnosti od njegovog bjekstva.

"Sada čekamo oduku sudije za istragu", kazao je Ražnatović.

Odbrana osumnjičenog Vukmirovića uložila je vijeću suda žalbu na pitvor, koji mu je u ponedjeljak odredio sudija Miladin Pejović na period do osam dana.

Odbrana Vukmirovića smatra da nema osnova za određivanje pritvora jer i nema opasnosti od bjekstva, zbog toga što se osumnjičeni student sve vrijeme policijske istrage odazivao na pozive policije, sarađivao, a nije se ni krio...

Vukmirović je uhapšen u subotu 8. marta jer je policija, kako tvrdi, prikupila dokaze da je sa osumnjičenim Markom Šofrancem, navodno, učestvovao u bombaškom napadu na redakciju “Vijesti”, koji se dogodio 26. decembra oko 23.35 časova.

Osumnjičeni Vukmirović, ali i Šofranac koji se nalazi u Spužu, zbog izdržavanja kazne zatvora zbog drugog krivičnog djela, negirali su da imaju bilo kakve veze sa podmetanjem dinamita ispod prozora kancelarije glavnog i odgovornog urednika Mihaila Jovovića.

Policija ih sumnjiči da su počinili krivična djela “izazivanje opšte opasnosti” i “nedozvoljeno držanje oružja”, ali ni nakon nekoliko dana od hapšenja nema zvaničnih detalja o tome kako ih je policija dovela u vezu sa bombaškim napadom. Osim toga, policija nije saopštila ni motiv, eventualne nalogodavce niti saučesnike u napadu na “Vijesti”.

Bonus video: