Incident na suđenju: Čujović i Zagoričani izbačeni iz sudnice

Vidoje Stanišić je poručio policajcima da ne pružaju ruke prema njima i pozvao ostale da izađu iz sudnice
430 pregleda 0 komentar(a)
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Vidoje Stanišić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.03.2014. 09:05h

Grupa Zagoričana i Beograđanin Miloš Čujović, optuženi za računarsku prevaru, izbačeni su iz sudnice podgoričkog Višeg suda, nakon što su aplaudirali sudiji Predragu Tabašu, dobacivali sa mjesta i prepirali se sa zatvorskom policijom.

Do incidenta je došlo nakon što je sudija odbio predlog okrivljenog Nikole Markovića - da se u sudnici javno ne preslušava telefonski razgovor između njega i brata Nebojše, sa obrazloženjem da se radi o privatnim stvarima.

U jednom dijelu razgovora, čuje se kako Nikola vrijeđa brata, što je bio okidač za početak nedoličnog ponašanja optuženih.

Nikola Marković počeo je aplaudira sudiji, u čemu su mu se pridružili okrivljeni Vidoje Stanišić i Miloš Čujović.

"Bravo sudija što moramo ovo da slušamo u ovoj ustanovi", kazao je Nikola Marković. Čujović je konstatovao da je za to "kriva ova tužiteljka Jovetić".

Sudija je potom naredio zatvorskoj policiji da ih udalje iz sudnice, ali se pobunio Nebojša Marković, zahtijevajući da i njega odvedu.

On nije poslušao naredbu sudije da sjedne, već je krenuo da izlazi iz sudnice, kada ga je jedan od zatvorskih službenika spriječio.

Tada je reagovao Stanišić, poručujući policajcima da ne pružaju ruke prema njima i pozvao ostale da izađu.

"Možemo 100 godina da robijamo, ali nas nećete uplašiti, ne možete nam ubiti volju za životom", kazao je Stanišić.

Vijeće je potom prekinulo suđenje, a strasti su se smirile nakon nekoliko minuta.

Stanišić se potom, nasmijan, naslonio na ogradu, okrenuo prema novinarima i rekao: "Napišite, bahato smo se ponašali".

Nakon što se vijeće vratilo u sudnicu, sudija Tabaš je u zapisnik naveo da se zbog kršenja procesne discipline iz sudnice udaljava i Nebojša Marković, a opomenuti su i advokati Mićović i Miloš Vuksanović, jer su se obraćali sudu bez odobrenja.

Prema navodima optužnice, za kriminalno udruživanje i računarsku prevaru, optuženi su Čujović, braća Marković, Stanišić, Saša Klikovac, Dragan Kovačević, Bojan Pejović, Radonja Vulević, Boris Petričević i Slađana M. Medenica.

Oni su, kako piše, hakerskim prevarama uspjeli da sa tuđih računa iz inostranstva “skinu” 1.186.673 eura.

Bonus video: