Budućnost upozorava na propuste

STK Budućnost obratio se juče otvorenim pismom u kojem upozorava na kršenja pravila u Stonoteniskom savezu Crne Gore
0 komentar(a)
Saša Milačić, Foto: Arhiva Vijesti
Saša Milačić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 13.03.2014. 11:32h

STK Budućnost obratio se juče otvorenim pismom u kojem upozorava na kršenja pravila u Stonoteniskom savezu Crne Gore (STSCG), koje ugrožava regularnost Ženske stonoteniske lige. Budućnost se pismom obratila nakon što STSCG nije u propisanom roku od sedam dana odgovorio na primjedbe, koje se odnose na “nepropisno angažovanje igračica od strane kluba Golden Player”.

“Zbog dva kršenja pravilnika STSCG od strane STK “Golden Player” podnijeli smo prijavu Inspekciji za sport. Povod je nepropisno angažovanje igračica Ivane Kostić i Sonje Janković, od strane pomenutog kluba. Kostićeva nije u toku prelaznog roka angažovana od strane “Golden Playera”, a nastupila je u prvom dijelu Ženske nacionalne stonoteniske lige, na šta su primjedbom u Zapisniku sa mečeva reagovali klubovi Budim i Budućnost”, navodi se u saopštenju Budućnosti, koje je ptpisao Saša Milačić.

U Budućnosti su naglasili da klubovi na početku takmičarske sezone nisu transparentno dobili spisak protivničkih klubova i igrača, što je u skladu sa propozicijama.

“Bivše rukovodstvo STSCG je svoj rad obavljalo netransparentno, a novo rukovodstvo je nastavilo istu praksu. Stoga, spisak igračica kluba novog predsjednika STSCG i direktora ”Golden Playera”, nikome nije bio poznat na početku sezone. Ovo je razlog što sada reagujemo na neregularnosti. Janković je sezonu počela kao igračica Ceklina, za koji je na “Trofeju Podgorice” osvojila srebrnu medalju. Potom je nije bilo na nacionalnom prvenstvu, jer Ceklin nije prijavio žensku ekipu, da bi se 22. februara pojavila na Top 8, kao igračica “Golden Playera”. Time su prekršeni propisi STSCG i član 4, prema kojem seniorka u istoj sezoni ne može da nastupa za dva kluba”, stoji u saopštenju.

“Svi ženski klubovi koji učestvuju u ligi su na vrijeme, u toku prelaznog roka i u skladu sa propisima, prijavili svoje igračice. Zbog klubova i igrača koji pravilno i marljvio rade, nije korektno, niti sportski, da STSCG pravi ustupke i dozvoljava „Golden Playeru da krši pravila i uvodi neregularnosti. Kostićeva i Jankovićeva su kvalitetne mlade igračice i u interesu je svih da učestvuju u ligi, ali samo u klubovima za koje su uredno registrovane. Ako se, međutim, dozvoli kršenje pravila, to će se nastaviti i u muškjoj ligi i radu Saveza”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: