Direktor SP Luna ključni svjedok tužilaštva

Očekuje se da će Rađenović i Petričevićeva danas oko 17 časova biti privedeni kod sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, koji će odlučivati da li će im odrediti pritvor
59 pregleda 18 komentar(a)
Aleksandar Tičić, Lazar Rađenović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Aleksandar Tičić, Lazar Rađenović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.03.2014. 07:47h

Izvršni direktor budvanske firme “SP Luna” Vido Rađenović, ključni je svjedok u predmetu koji je specijalna tužiteljka za borbu protiv organizovanog kriminala Đurđina Ivanović, pokrenula protiv gradonačelnika Budve Lazara Rađenovića, nekadašnjeg menadžera grada Aleksandra Tičića i bivše direktorice “Prve banke” Jelice Petričević.

“Vijestima” je iz više izvora potvrđeno da je svjedočenje Vida Rađenovića, čija se firma u jeku tržišne groznice i milionskih transakcija od 2007. do 2010. bavila unosnim poslom sa nekretninama, bilo ključno da specijalna tužiteljka formira predmet i da Rađenovića, Tičića i Petričevićevu osumnjiči za milionsku pronevjeru...

Vladin savjetnik za investicije i strana ulaganja Aleksandar Tičić sinoć oko 21 sat, nakon povratka iz inostranstva, u pratnji inspektora otišao je u zgradu Tužilaštva, gdje je do zaključenja lista, u prisustvu advokata Draška Đukanovića davao izjavu o tome šta zna o prodaji zemljišta na brdu Košljun. Saslušanje Tičića počelo je tek poslije 23 sata.

Advokat Vladan S. Bojić, kazao je “Vijestima” da je uložio žalbu zbog zadržavanja Rađenovića i Petričevićeve, koja se sumnjiči da je pomogla gradonačelniku da zloupotrijebi službeni položaj, jer je 2006. godine odobrila kredit firmi “SP Luna”, za koji je tada garanciju dala Opština Budva.

Očekuje se da će Rađenović i Petričevićeva danas oko 17 časova biti privedeni kod sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, koji će odlučivati da li će im odrediti pritvor ili ih pustiti da se u daljem postupku brane sa slobode.

U štampanom izdanju "Vijesti" za 13. mart pročitajte

  • Kako je Vido Rađenović povezan sa arapskim biznismenom
  • Šta kaže advokat optuženih
  • Kada je Vido Rađenović odlučio da sarađuje sa tužilaštvom
  • Koliko Prva banka mora da isplati porodici Divanović

Bonus video: