Nastavljeno suđenje bivšem menadžmentu Luke Bar: Tašnice, čizmice...

Na suđenju su pročitani računi iz hotela "Bjanka” u Kolašinu, račun hotel "Grand" na Cetinju, slipovi i računi iz "Bar Koda"...
81 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2014. 19:14h

Bivša finansijska direktorica Luke Bar Izabela Todorović, kazala je juče u Višem sudu da je ta kompanija odobrila i proknjižila sve što su trošili na račun reprezentacije.

Ona je to rekla u nastavku suđenja njoj i nekadašnjem izvršnom direktoru Luke Miodragu Gvozdenoviću, optuženima da su zloupotrebom službenog položaja oštetili državni budžet za nešto više od 300.000 eura.

Sutkinja Biljana Uskoković, pročitala je juče kao dokaz troškove i pregled reprezentacije za perod od 2003. do 2006. godine, nastali viza karticama i putnim nalozima, kao i troškove za službena putovanja, na ime Gvozdenovića i Todorović.

Na suđenju su pročitani računi iz hotela "Bjanka” u Kolašinu, račun hotel "Grand" na Cetinju, slipovi i računi iz "Bar Koda", kao i više računa iz butika u Baru.

Advokat Dragan Mitrić, branilac okrivljene Todorović, kazao je da se račun za usluge u hotelu "Grand" na Cetinju odnosi na 15 radnika "Luke Bar" i to za 27 noćenja.

"Što se tiče računa butika 'Šekspir', ona nije kupila tri para muških čizama, već tri tašne. Biću slobodan da kažem da u pojedinim lokalima kada naručite sok od jabuke, na računu koji gost dobije piše sok od višnje, a sve zavisno pod kojom je šifrom to zavedeno. Što se tiče računa u hotelu 'Bjanka', to se odnosi na korišćenje usluga poslovnih partnera. Ovi računi su razduženi preko blagajne", objasnio je Mitrić.

Todorović je rekla da su svi računi u hotelu "Bjanka" bili na teret reprezentacije "Luke Bar".

"Svi računi na teret reprezentacije su bili odobreni, a jedan od tri ta računa meni je stavljen na teret, a koji glasi na ime Milomirka Stojanović. Ovi računi su odobreni i proknjiženi u blagajni, a zatim su 2007. preknjiženi sa reprezentacije i stavljeni na moje ime. Imam saznanje da je to uradio Krsto Šljivančanin, koji je tako odradio da bi dostigao cifru za više od 3.000 eura. Stiče se utisak da nas je sve Šljivančanin osumnjičio, optužio i na kraju i osudio. Računi u 'Bar Kodu' su uobičajeni troškovi za 7. i 8. mart, a koji su odobreni od izvršnog direktora Gvozdenovića", kazala je juče Todorović. Ona je o optužbama detaljnije izjašnjavala na početku suđenja u junu 2009. godine, kada je iznosila odbranu.

“Kupovali smo poklone radnicima za useljenje, poslovne ručkove i večere. Kupovali smo garderobu za menadžere kada bi odlazili na koktele i prijeme. Računi su se ispostavljali izvršnom direktoru, koji je davao saglasnost i odlučivao da li to može da ide na reprezentaciju ili kao lični trošak. Odobrenje za korišćenje viza i master kartica, dobila sam od izvršnog direktora. Viza i master je korišćena za kupovinu poklona poslovnim partnerima, za kupovinu kancelarijskog materijala i stručne literature, kao i za koktel u hotelu “Bjanka” u Kolašinu, u čast dana nezavisnosti. Sjećam se da je i ministar Predrag Nenezić organizovao koktel na kojem smo bili prisutni. Plaćale su se i spa masaže, čizmice, parfemi, ručkovi i mnogo toga. Novac sa ovih kartica korišćen je i za smtne slučajeve, kao i za veselja”, ispričala je tada Izabela Todorović.

Bonus video: