Odluka o žalbi na pritvor Vukmiroviću u četvrtak

Očekivali smo odluku danas, ali smo u sudu dobili odgovor da će oni odluku po našoj žalbi saopštiti u četvrtak oko 9 sati, kazao je Vukmirovićev branilac
2 komentar(a)
Nemanja Vukmirović, Foto: Savo Prelević
Nemanja Vukmirović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.03.2014. 15:39h

Vijeće podgoričkog Osnovnog suda danas nije donijelo odluku o tome da li će prihvatiti žalbu odbrane Podgoričanina Nemanje Vukmirovića, koji se sumnjiči da je, navodno, učestvovao u bombaškom napadu na redakciju “Vijesti”.

Njegov branilac Novak Ražnatović očekivao je tokom dana da vijeće odluči da li da Vukmiroviću ukine pritvor ili ne, ali je tek pred kraj radnog vremena dobio pojašnjenje da će se to znati u četvrtak.

“Očekivali smo odluku danas, ali smo u sudu dobili odgovor da će oni odluku po našoj žalbi saopštiti u četvrtak oko 9 sati”, kazao je Ražnatović.

Odbrana osumnjičenog Vukmirovića uložila je vijeću suda žalbu na pitvor, koji mu je u ponedjeljak odredio sudija za istragu Miladin Pejović na period do osam dana.

Odbrana Vukmirovića smatra da nema osnova za određivanje pritvora jer i nema opasnosti od bjekstva, zbog toga što se osumnjičeni student sve vrijeme policijske istrage odazivao na pozive policije, sarađivao, a nije se ni krio...

Vukmirović je uhapšen u subotu 8. marta jer je policija, kako tvrdi, prikupila dokaze da je sa osumnjičenim Markom Šofrancem, navodno, učestvovao u bombaškom napadu na redakciju “Vijesti”, koji se dogodio 26. decembra oko 23.35 časova.

Osumnjičeni Vukmirović, ali i Šofranac koji se nalazi u Spužu, zbog izdržavanja kazne zatvora zbog drugog krivičnog djela, negirali su da imaju bilo kakve veze sa podmetanjem dinamita ispod prozora kancelarije glavnog i odgovornog urednika Mihaila Jovovića.

Policija ih sumnjiči da su počinili krivična djela “izazivanje opšte opasnosti” i “nedozvoljeno držanje oružja”, ali ni nakon nekoliko dana od hapšenja nema zvaničnih detalja o tome kako ih je policija dovela u vezu sa bombaškim napadom. Osim toga, policija nije saopštila ni motiv, eventualne nalogodavce niti saučesnike u napadu na “Vijesti”.

Bonus video: