Rađenoviću određen pritvor od 48 sati

Po nalogu specijalnog tužioca za organizovani kriminal, policija je ušla u zgradu budvanske Opštine i zapečatila kabinet Rađenovića
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2014. 07:29h

Gradonačelniku Budve Lazaru Rađenoviću određen je pritvor od 48 sati zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj, saznaju "Vijesti".

Njega je do jutros do 4 sata saslušavala specijalna tužiteljka za organizovani kriminal Đurđina Ivanović.

U okviru iste istrage, sinoć je saslušana i bivša direktorica Prve banke Jelica Petričević.

Policijsko zadržavanje Petričević ističe sjutra u 17 časova nakon čega će se odlučivati da li će biti puštena na slobodu ili će joj biti određen pritvor.

Rađenović je, u pratnji inspektora, civilnim vozilom oko ponoći stigao ispred tužilaštva, ali je, da bi izbjegao novinare, do tužiteljke doveden kroz zgradu Ministarstva pravde.

Inspektori, prema još nezvaničnim informacijama, provjeravaju kako je lokalna uprava 2007. godine ostala bez dva miliona eura sa svog računa, garantujući za kredit privatnoj firmi “SP Luna” kod Prve banke.

Nakon saslušanja ni Rađenović ni Ivanović nijesu bili raspoloženi za davanje izjava.

Policija je po nalogu specijalnog tužioca za organizovani kriminal juče ušla u zgradu budvanske Opštine i zapečatila kabinet Rađenovića.

Policija je sinoć, do oko 22.30, pretresala porodičnu kuću Rađenovića.

Rađenović i članovi njegove uže porodice bili su u kući za vrijeme šestočasovnog pretresa, nakon čega je gradonačelnik Budve odveden na saslušanje kod tužiteljke Ivanović u Podgoricu.

Rađenović je 2007. bio predsjednik opštinske Komisije za prodaju zemlje na brdu Košljun, koju je formirao tadašnji gradonačelnik Rajko Kuljača.

U štampanom izdanju "Vijesti" za 12. mart pročitajte

  • Kako je policija upala u zgradu Opštine
  • Zašto je Svetozar Marović tražio sastanak sa Milom Đukanovićem

Galerija

Bonus video: