Suđenje Baroviću za napad na Milačića opet odloženo

Barović i njegovi prijatelji Radisav Živković i Marinko Banović, optuženi su za prijetnje i nasrtanje na novinara Milačića 2012. godine.
122 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Barović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Veselin Barović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.03.2014. 15:11h

Podgorički biznismen Veselin Barović obećao je da će doći na suđenje za napad na novinara "Monitora" Marka Milačića u Sud za prekršaje u Podgorici.

To je u Područnom organu za prekršaje saopštio njegov branilac, advokat Velibor Marković, koji je tražio da se sljedeće ročište u tom predmetu zakaže za 20. mart.

"Veselin Barović je i dalje u Beogradu. Čuo sam se sa njim i kazao je da će u Podgoricu biti oko 20. marta", rekao je Marković.

Sudija Mladen Paunović, koji je zbog nepojavljivanja Barovića odložio i jučerašnje ročište, prihvatio je predlog advokata i zakazao glavni pretres u traženo vrijeme.

Barović i njegovi prijatelji Radisav Živković i Marinko Banović, optuženi su za prijetnje i nasrtanje na novinara Milačića 2012. godine.

Milačić je protiv njih podnio krivične prijave, nakon što mu je Barović u kafiću u centru Podgorice zaprijetio riječima: “Je..ću ti majku, ako me još jednom pomeneš u svojim tekstovima”.

Zatim su ga, kako je tada naveo Milačić, odgurnuli Barovićevi tjelohranitelji Banović i Živković. Sudija Paunović nekoliko puta do sada naređivao je da policija privede Barovića na suđenje, jer bez njegovog prisustva ne može da se održi glavni pretres.

Policija nije postupila po toj naredbi, jer Barović navodno nije u Crnoj Gori i nalazi se u Beogradu, gdje se njegova kćerka oporavlja od saobraćajne nesreće.

"Tužno je na šta su se svele naše institucije, kad se nastavak suđenja odlaže sedam puta i osmi pokušaj da se glavni pretres održi zavisi od dobre volje Veselina Barovića, hoće li ili neće doći. Ali hajde da vidimo da li će Barović i njegov advokat ispuniti datu riječ”, kazao je Milačić.

Bonus video: