formula 1

Eklston očekuje nepredvidivu sezonu

U predstojećoj sezoni promijenjena su brojna pravila, a među najvećima je promjena motora, pa će ekipe umjesto 2,4 litarskih V8 motora, koristiti 1,6 litarske V6 turbo motore.
55 pregleda 0 komentar(a)
Berni Eklston, Foto: Reuters
Berni Eklston, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.03.2014. 22:53h

Prvi čovjek Formule jedan Berni Eklston rekao je danas da očekuje nepredvidivu sezonu Formule 1 i dodao da još ne namjerava da se povuče sa te funkcije.

"Nadam se da će svaka trka biti nepredvidiva", rekao je Eklston.

Nova sezona Formule jedan počinje u nedjelju 16. marta trkom za Veliku nagradu Australije u Melburnu. U predstojećoj sezoni promijenjena su brojna pravila, a među najvećima je promjena motora, pa će ekipe umjesto 2,4 litarskih V8 motora, koristiti 1,6 litarske V6 turbo motore.

Titulu će braniti četvorostruki uzastopni svjetski šampion Sebastijan Fetel iz Red Bula, a njegova ekipa titulu u konkurenciji konstruktora. Red Bul je imao problema tokom predsezonskih testiranja, pa se spekuliše da će njegova dominacija biti prekinuta.

Eklston je rekao da će nastaviti da radi u Formuli 1, uprkos tome što ima 83 godine, ali i uprkos suđenju, na kome je optužen za mito. On je istakao da će prisustvovati suđenju i da takav raspored neće mnogo poremetiti njegove poslovne planove.

"Trenutno se dobro osjećam, spremno. Ne bih rekao da će ovo biti jedna od mojih posljednjih sezona", rekao je on.

Eklston je tokom vikenda boravio u Sočiju, gdje će se u oktobru prvi put održati trka Formule 1.

"Uradili su dobar posao", rekao je Eklston i dodao da bi termin trke u Rusiji od sljedeće sezone mogao biti promijenjen, kako bi imala više uticaja na šampionat.

Preporučujemo za Vas