Premijera filma "Lud za tobom"26. marta u bioskopu Cineplexx

Film prati najintimnije djelove života štićenika Zavoda za smještaj lica sa intelektualnim invaliditetom u period od godinu dana
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.03.2014. 12:18h

Premijera dugometražnog dokumentarnog filma "Lud za tobom", reditelja i scenariste Danila Marunovića održaće se 26. marta u 20 časova, u bioskopu Cineplexx Delta City, u Podgorici.

Film će se prikazivati sedam dana, a kompletan prihod od ulaznica, za koje neće biti određena cijenu, već će sami gledaoci u vidu donacije, namijenjen je štićenicima Zavoda za smještaj lica sa intelektualnim invaliditetom "Komanski most".

Film "Lud za tobom" prati najintimnije djelove života štićenika Zavoda za smještaj lica sa intelektualnim invaliditetom "Komanski most" u period od godinu dana.

Film se prvenstveno bazira na dramatičnoj ljubavnoj priči Vladane i Ismeta, nekadašnjih ljubavnika koji održavaju svoju vezu u tajnosti, uprkos tome što su u međuvremenu našli nove partnere.

Produkciju filma "Lud za tobom" potpisuje NVO Koala production. Koproducent na projektu je produkcijska kuća "Artikulacija" iz Podgorice.

Film je prikazan u okviru podgoričkog festivala dokumentarnog filma "Underhill", gdje je nagrađen za najbolji film u regionalnoj konkurenciji, kao i nagradom publike.

Svjetska premijera filma održana je na "Sarajevo film festival" u takmičarskom programu dokumentarnog filma, a film je prikazan i na festivalima "Balkan Florence festival", "Zagreb film festival", "Festival autorskog filma" u Beogradu i drugim evropskim festivalima.

Bonus video: