Porodica Vukmirović: Nemanja nije učestvovao u napadu, sporne večeri bio sa rođacima

Porodica Vukmirovic izražava želju da se slučaj rasvijetli do kraja...
462 pregleda 0 komentar(a)
Nemanja Vukmirović, Foto: Savo Prelević
Nemanja Vukmirović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.03.2014. 20:43h

Porodica Nemanje Vukmirović, jednog od osumnjičenih za bombaški napad na redakciju "Vijesti", tvrdi da on nije učestvovao u ovom događaju, već da je sporne večeri bio sa porodicom u restoranu "Maša".

Saopštenje porodice Vukmirović prenosimo integralno:

"Porodica Vukmirovic još jednom osuđuje napad na redakciju Vijesti. Izražava želju da se slučaj rasvijetli do kraja, tim prije sa ubjeđenjem, da taj slučaj nema veze sa Nemanjom Vukmirovićem i da on nije učestvovao u tom ružnom događaju.

Moramo da istaknemo da je Nemanja dobar student, sportista, uzoran građanin i do sada neporočnog vladanja.

Te kritične večeri slavio je rođendan svoje sestre sa rođacima i prijateljima u podgoričkom restoranu "Maša". Porodica vjeruje u institucije sistema i da će se u redovnom postupku na zakoniti i posten način tačno odrediti da Nemanja Vukmirović nema nikakvog učešća u pomenutom slučaju.

Porodica takođe moli državne organe i medije da ovaj slučaj ne koriste u dnevno politicke svrhe. Porodica je iznenađena određivanjem pritvora, sa ubjeđenjem da za isti nije bilo pravnog osnova prema Nemanji Vukmiroviću, a da će se takav zakljucak porodice potvrditi u daljem toku postupka."

Pritvor od osam dana

Sudija za istragu Miladin Pejović je odredio Vukmiroviću pritvor od 8 dana.

Advokat Novak Ražnatović je "Vijestima" kazao da je odluku Pejovića uložio žalbu.

"Sudija za istragu na predlog tužioca je mom branjeniku odredio pritvor od 8 dana zbog opasnosti od bjekstva. S obzirom da je rok za žalbu 24 časa, mi ćemo u toku dana uložiti žalbu na to rješenje jer smatramo da ne postoji osnov za pritvor. Radi se o uzornom studentu i sportisti koji se nije krio od dana kada se desio bombaški napad pa do danas", rekao je Ražnatović prije ulaganja žalbe.

On je dodao da se sudija Pejović izjasnio samo o određenju pritvora i da Vukmirović nije iznosio odbranu.

"Moj branjenin je i pred tužiocem i pred policijom negirao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret", naveo je Ražnatović.

Za napad je osumnjičen i njegov sugrađanin Marko Šofranac (22), koji je kazao da nema nikakve veze sa podmetanjem eksploziva ispod prozora kancelarije glavnog i odgovornog urednika "Vijesti" Mihaila Jovovića.

Šofrancu nije određen pritvor jer se već nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, kazao je njegov advokat Miodrag Bojanić.

Šofranac tvrdi da nema veze sa podmetanjem eksploziva na prostorije "Vijesti" >>>

Vukmirovića i Šofranca, policija je nakon dvomjesečne, opsežne istrage, osumnjičila da su 26. decembra, oko 23.35 postavili eksploziv velike razorne moći ispod prozora kancelarije Jovovića.

Rezultati istrage, koja, prema riječima direktora Uprave policije Milana Tomića, nije završena, objelodanjeni su u subotu. Tomić je kazao da će se u nastavku istrage utvrditi motiv napada i eventualni saučesnici.

Bonus video: