Bar: Maloljetnici osumnjičeni za krađe

Đ.B. (15) i D.P. (14) se sumnjiče da su zajedno počinili tešku krađu, dok se D.P. sumnjiči za još jedno takvo djelo koje je počinio sam
57 pregleda 0 komentar(a)
pljačka, lopov, Foto: Shutterstock
pljačka, lopov, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.03.2014. 11:51h

Barska policija sumnjiči dvojicu maloljetnika iz tog grada za krađe i protiv njih je podnijela izvještaj kao dopunu krivičnih prijava.

Đ.B. (15) i D.P. (14) se sumnjiče da su zajedno počinili tešku krađu, dok se D.P. sumnjiči za još jedno takvo djelo koje je počinio sam.

"Naime, Đ.B. i D.P. su, kako se sumnja, u januaru 2014. godine, počinili krivično djelo teška krađa na štetu N.M. iz Bara, na način što su, preskočili ogradu dvorišta kuće oštećenog locirane u naselju Čeluga – Bar, a potom obili prozor na prizemlju i ušli u unutrašnjost kuće odakle su otuđili televizor, daljinski upravljač za otvaranje vrata garaže i ključ od putničkog vozila.

Nakon toga, oni su, kako se sumnja, iz garaže otuđili vozilo marke „Reno senic“, barskih registarskih oznaka, u koji su stavili prethodno otuđeni televizor, a potom su se vozilom udaljili sa lica mjesta. Otuđeno vozilo i televizor D.P. je, sumnja se, kasnije dao drugom licu radi prodaje. O događaju je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Baru, koje je kvalifikovalo krivično djelo", navodi se u saopštenju Uprave policije.

D.P. je osumnjičen da je u novembru iz kancelarije u zgradi Mjesne zajednice Polje u istoimenom barskom naselju, obio ulazna vrata, ukrao računar i štampač i sakrio ih u svojoj kući.

"Policijski službenici su uspjeli da pronađu otuđene predmete i vrate ih oštećenoj strani. I o ovom događaju pravovremeno je obaviješteno nadležno državno tužilaštvo", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: