Delibašić tražio crnogorski pasoš

Zahtjev Delibašića je obrađen i Ministarstvo je 14. avgusta donijelo zaključak kojim se on odbacuje, saopštio je MUP
77 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 10.03.2014. 20:14h

Samo dvije sedmice uoči ljetošnje brutalne likvidacije Pančevca Miloša Vidakovića, koje mu se stavlja na teret, Beograđanin Miloš Delibašić u Ambasadi Crne Gore u srpskoj prijestonici podnio je zahtjev za dobijanje crnogorskog državljanstva.

To je “Vijestima” potvrđeno u crnogorskom Ministarstvu unutrašnjih poslova, koje je u avgustu, kada je Delibašić uveliko bio u pritvoru, odbilo da mu izda crnogorska dokumenta.

Delibašić, čiji korjeni vode iz Crne Gore, zahtjev za dobijanje crnogorskog državljanstva podnio je 18. juna prošle godine u Beogradu, a likvidacija se dogodila ispred zidina Staroga grada u Budvi početkom jula.

“M.D. nije crnogorski državljanin. On je 18.06.2013. Ambasadi Crne Gore u Beogradu podnio zahtjev za utvrđivanje crnogorskog državljanstva koji je Ministarstvu unutrašnjih poslova proslijeđen 24.07.2013. na odlučivanje. Zahtjev je obrađen i Ministarstvo je 14.08.2013. godine donijelo zaključak kojim se odbacuje zahtjev M.D. za utvrđivanje crnogorskog državljanstva”, piše u odgovoru Službe za informisanje MUP-a.

Delibašić, kojeg je srpska policija označila kao jednog od učesnika likvidacije Pančevca u Budvi, spektakularno je uhapšen polovinom jula, na samom ulazu u Stari grad, kada ga je, naočigled brojnih turista, savladalo više inspektora budvanske policije. Prilikom hapšenja kod njega je pronađen pištolj umotan u peškir.

Policija sumnja da je on isplanirao i osmislio likvidaciju Pančevca, a da su mu u tome pomogli Beograđani Miloš Vojinović i Siniša Novaković, koji su takođe ljetos uhapšeni u Srbiji.

Iz policije su tada saopštavali da su hapšenjem Delibašića spriječili još jednu likvidaciju u Budvi, jer je ta grupa navodno planirala da počini još jedan zločin. Srpska policija sumnjiči ga i za učešće u ubistvu Nikole Bojovića.

Mjesto ubistva Vidakovića u Budvi

Delibašić, koji se već osam mjeseci nalazi u Spuškom zatvoru, ipak je negirao je da je učestovavo u bilo kome od djela koja mu se stavljaju na teret.

On bi narednih dana mogao biti izručen Srbiji. Iako je u predmetu za ubistvo Bojovića njegovo izručenje odbijeno, on će biti ekstradiran zbog pljačke zlatare. Ministar pravde Duško Marković odobrio je krajem februara izručenje Delibašića pravosudnim organima Srbije kako bi mu se ponovo sudilo za saučesništvo u pljački zlatare "Izrael dajmond centar" 2008. godine u Beogradu.

Istovremeno, Marković je potvrdio odluku Apelacionog suda da Delibašić ne može biti izručen zbog učešća u ubistvu Nikole Bojovića koje se dogodilo prošle godine u Beogradu.

Galerija

Bonus video: