Ništa od podviga Vujevića i drugova, Pjaćenca osvojila trofej

Pjaćenca je na kraju slavila 3:0 (28:26, 25:21, 25:19), i prvi put u klupskoj istoriji osvojila ovaj trofej.
70 pregleda 0 komentar(a)
Pjaćenca, Foto: Legavolley.it
Pjaćenca, Foto: Legavolley.it
Ažurirano: 10.03.2014. 01:04h

Nakon podviga u polufinalu protiv lidera prvenstva Lube Maćerate (3:2), odbojkaši Peruđe nijesu uspjeli da naprave iznenađenje i u finalu Kupa Italije - Pjaćenca je na kraju slavila 3:0 (28:26, 25:21, 25:19), i prvi put u klupskoj istoriji osvojila ovaj trofej.

Plasman u finale je, takođe, najveći uspjeh u ovom takmičenju za ekipu koju kao kapiten predvodi Goran Vujević, najbolji crnogorski odbojkaš svih vremena.

Vjerovatno je presudan bio prvi set, koji su na kraju odlučila dva "čelendža" koje je zatražila Pjaćenca.

Peruđa je prva imala set loptu na 24:23, ali je korektor Aleksandar Atanasijević prestupio iz druge linije prilikom smeča. Na 26:26, sudije su pokazale da je smeč Papija završio u autu.

Snimak je, međutim, pokazao da je blok Peruđe dotakao mrežu, pa je poen dodijeljen Pjaćenci. To, međutim, nije bilo dovoljno, jer je u sljedećoj akciji Simon odservirao loptu koju su sudije ocijenile da je završila u autu, ali je "čelendž" Pjaćence pokazao da se ipak radilo o as servisu, pa je protivnik Peruđe poveo 1:0 u setovima.

To je bila očigledna psihološka prednost za Pjaćencu koju je iskoristila u nastavku meča.

"Bili smo blizu rivalu u rezultatskom smislu, ali ne i igrom. Teško je igrati protiv Pjaćence kada prijem ne pomaže našoj igri. De Ćeko nam je "sakrio" loptu, nijesmo imali rješenja za njihove akcije. Trebalo nam je, možda, malo više hrabrosti da rizikujemo. Atanasijević ne može uvijek da nam sam rješava probleme tokom meča. Šteta što nijesmo ponovili našu igru iz polufinala", rekao je nakon meča Goran-Kvisko Vujević.

Iako je, kao u polufinalu, bio najbolji poenter meča, Atanasijević nije bio tako ubojit u napadu. Na kraju je upisao 18 poena, bivši primač Budućnosti Nemanja Petrić je dodao 10, dok je Vujević ponovo imao šest poena.

Luka Vetori je bio najbolji u pobjedničkoj ekipi sa 16 poena, Denis Kaliberda i Alesandro Fei su dodali po 12.

Bonus video: