Od čega nas štiti sunce?

0 komentar(a)
Crna Gora, sunce, Foto: Shutterstock
Crna Gora, sunce, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.08.2018. 06:14h

U današnjem broju dodatka Zdravlje, koji izlazi uz 'Vijesti', pročitajte koje su to sve blagotvorna dejstva sunčevih zraka.

Novija istraživanja nagovještaju da nas sunčevo svjetlo može zaštititi od širokog raspona smrtonosnih ili onesposobljujućih stanja kao što su debljina, srčani i moždani udar, astma, multipla skleroza. Sunce takođe podiže naš libido i opšte raspoloženje.

Hiperpigmentacija ili “trudnička maska” na licu budućih mama nije rijetkost. Statistike pokazuju da čak 50-70 procenata trudnica dobije neki oblik promjena na koži. Koje su ti promjene otkrivamo u današnjem dodatku.

U Zelenoj apoteci pročitajte koji to čajevi najbrže skidaju salo i masnoće iz organizma. Konzumiranje čaja uopšte je povezano sa brojnim zdravstvenim prednostima, uključujući sprječavanje oštećenja crvenih krvnih zrnaca i smanjenje rizika od raznih bolesti srca.

Koristite bazen za vježbu. Voda je oko 10 do 12 stepeni niža od temperature tijela, oko 780 puta gušća od vazduha, ima znatno veće trenje od vazduha, a samim time pruža 10 do 12 puta veći otpor. Idealni uslovi za dobru vježbu!

Što vam kažu zvijezde o zdravlju za sledeću sedmicu, pročitajte u nedjeljnom horoskopu.

Budite zdravi!

Čitajte Vijesti!

Bonus video: