Spor na Adi: Suđenje zbog rampe pri kraju?

Kuzman je tužio hotelijera zbog toga što mu ne dozvoljava pristup vikendici na desnoj obali Adi Bojane, u blizini ušća
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.03.2014. 19:19h

Da li se naplatna rampa na Adi nalazi na javnom putu ili ne, i da li je Ulcinjska rivijera koja gazduje nudističkim naseljem imala pravo da je i postavi na tom mjestu tik iza mosta na Bojani, presudiće Osnovni sud u Ulcinju najkasnije do petog aprila - epilog je, iako ne i konačan, višegodišnjeg sudskog spora Ulcinjske rivijere i mještanina Srđana Kuzmana.

Kuzman je tužio hotelijera zbog toga što mu ne dozvoljava pristup vikendici na desnoj obali Adi Bojane, u blizini ušća.

Viši sud u Podgorici vratio je predmet prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje nakon što je vještak geodetske struke utvrdio da se ipak radi o javnom putu što bi u krajnjem značilo, da Rivijera nije zakonito postavila naplatnu rampu.

U tom preduzeću ističu da se vještak u dopunskom nalazu isključivo bazirao na podatke iz katastra, koji se prema riječima pravnika te firme Rajka Filipovića, netačni.

On tvrdi da vještak nije uzeo u obzir zvanični akt opštinskog Sekretarijata za prostorno planiranje koji puteve na Adi tretira kao prilazne, a staze kao pristupne. Viši sud je, kako ističu u Rivijeri, ocijenio i da je neophodno utvrditi da li je za predmetno zemljište donijet DUP, te da li je predmetna katastarska parcela obuhvaćena DUP-om kao javni put.

Protiv rampe na Adi je i ulcinjski Mogul koji traži slobodan pristup ostrvu. Ta NVO lani je organizovala performans ispred kapije, kome su, pored ostalih, prisustvovali i poslanici Fronta i Pozitivne, Ljiljana Đurašković i Dritan Abazović.

Na potezu je opet Osnovni sud u Ulcinju. Postupak je okončan i čeka se presuda, na koju će gotovo sigurno, nezadovoljna stranka opet uputiti žalbu Višem sudu pred kojim su tada tri opcije-da je pravosnažno potvrdi ili preinači, ili da naloži novo suđenje.

Bonus video: