Ivan Strugar osvojio šampionski pojas

Ivan Strugar je osvojio šampionski pojas WAKO Pro federacije u lou-kiku do 88,6 kilograma
43 komentar(a)
Ažurirano: 07.03.2014. 22:31h

Ivan Strugar je osvojio šampionski pojas WAKO Pro federacije u lou-kiku do 88,6 kilograma, pošto je jednoglasno savladao Rusa Kirila Ivanova (49:48, 50:46, 49:45).

Strugar je bio bolji od starta duela koji su obilježile javne opomene zbog brojnih kršenja pravila, pa za razliku od prethodnih pet, 6. „Splendid gran pri” nije mogao da pruži užitak pravim ljubiteljima lou-kika. Bilo je previše klinča i rvanja, a premalo pravog lou-kika.

U kršenju pravila prednjačio je Ivanov, koji je rvačkim zahvatima pokušavao da umori Strugara, pa je dobio čak tri javne opomene. I Strugar je dva puta opomenut.

Ivanov osim nevjerovatne snage i izdržljivosti nije pokazao ništa. Bio je previše spor i nije uspio da zada nijedan visoki nožni udarac.

U meč je ušao nervozno, naročito nakon što je Strugar pokazao da je isuviše spretan i brz za njegov razorni, ali preširoki desni kroše.

Strugar je runde počinjao udarcem nogom ispod desne ruke Ivanova, a o zasluženoj pobjedi ponajbolje svjedoči lista ruskog sudije, koji je borcu Aristona i dao najubjedljiviju prednost.

Strugar je uspijevao da plasira razorne udarce, ali je stameni Rus ostajao na nogama i ulazio u rvačke zahvate.

"Ovo je sigurno moja posljednja borba u „Splendidu”, a u narednim danima ću odlučiti da li je i oproštajna. Teško je donijeti odluku o kraju karijere nakon 22 godine u ringu. Ovo nije bila moja najbolja borba, jer mi ni protivnik nije dozvolio, ali fizički i pogotovo na psihološkom planu, bila je najteža do sada", naglasio je Strugar, koji je slavio u svih 26 borbi protiv predstavnika ruske škole.

I ring „Splendida” je svih šest puta napustio uzdignute ruke...

U uvodnim borbama viđen je samo jedan nokaut kojim je nakon desnog lou-kika, vezanim sa desnim krošeom borac Univezuma Remzija Dacić razbio Makedonca Nenada Manujulovskog, dok su preostale tri borbe odlučile sudije.

U prvoj je Dejvid Kaljević bio bolji od Luke Sprema iz Srbije, dok je u drugoj borbi samo neiskustvo i mali broj mečeva odvelo u poraz Anastasiju Petrović iz Aristona.

Ponestalo joj je snage u finišu borbe, što je iskusna Makedonka Kristina Stojčevska znala da iskoristi i preokrene rezultat.

Poražen je i Marko Nikolić od Makedonca Dalibora Ognjanova.

Bonus video: