Tri osobe teže povrijeđene u udesu u Kosanici

Do udesa je došlo kada se vozilo golf džeta žabljakih registrarskih oznaka sudarilo sa kombijem
88 pregleda 0 komentar(a)
policija, STOP policija, Foto: Savo Prelević
policija, STOP policija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.03.2014. 21:02h

Žabljačani Batrić Karadžić (39), Filip Bojović (24) i Blagoje Leković (34), teško su povrijeđeni u udesu koji se oko 16 časova dogodio na regionalnom putu Pljevlja - Đurđevića Tara u mjestu Kosanica. U tom udesu lakše povrede zadobila je Marija Leković (33).

Do udesa je došlo kada se vozilo “džeta” žabljačkih registrarskih oznaka, koja se kretala iz pravca Pljevalja, sudarila sa kombijem koji je išao iz suprotnog smjera.

Tokom uviđaja nije utvrđeno da li je džetom upravljao Bojović ili Karadžić. Kombijem je upravljao Bojović.

Prema riječima direktora Opšte bolnice u Pljevljima Zorana Tabaša, povrede, koje je u udesu zadobio Karadžić opasne su po život.

“Karadžić je dovezen u veoma teškom stanju, sa teškom povredom glave i mozga, u dubokoj komi. Nakon dijagnostike i ukazane medicinske pomoći, hitno je, sa povredama opasnim po život, prebačen u Klinički centar Podgorica“, rekao je Tabaš.

Doktor Tabaš je objasnio da je zbog dalje dijagnostike u Klinički centar Podgorica poslat i Bojović, koji je u udesu zadobio prelom lijeve potkoljenice, razderotine na glavi i bio je u stanju “pomućene svijesti”.

Leković je u udesu zadobio potres mozga i razdorotine na glavi. Prema riječima ljekara u stabilnom je stanju. Nakon ukazane pomoći i on je sanitetskim kolima prevežen je u Klinički centar zbog dijagnostike skenerom.

Njegova supruga Marija, koja je u udesu lakše povrijeđena, nakon obavljenih pregleda otpuštena je na kućno liječenje.

Zbog uviđaja, koji je obavio osnovni državni tužilac u Pljevljima Milivoje Tomčić saobraćaj na ovom putu bio je u prekidu više sati.

Bonus video: