Feninger opet prva u Oreu

Feniinger je preuzela vođstvo u generalnom poretku Svjetskog kupa sa sedam bodova više od Njemice Marije Hefl Riš
0 komentar(a)
Ana Feninger, Foto: Beta AP
Ana Feninger, Foto: Beta AP
Ažurirano: 07.03.2014. 19:12h

I u drugom uzastopnom veleslalomu švedskog Orea slavila je Austrijanka Ana Feninger. Ona je bila najbrža nakon prve vožnje i rutinski je u drugoj seriji sačuvala prednost (2:00,15 minuta). Drugo mjesto sa 61 stotinku zaostatka osvojila je Njemica Viktorija Rebensburg, dok je vodeća u poretku veleslaloma, Šveđanka Džesika Vikarbi Lindel bila treća sa 68 stotinki iza pobjednice.

Francuskinja Anemon Marmotan je ispalla na sredini druge serije i ispustila jepriliku da se domogne drugog podijuma u kariejri, pošto je dan ranije bila druga, baš kao i nakon prve serije današnjeg nadmetanja.

Njemica Marija Hefl Riš je bila 13. i dobila je 26 poena, pa je izgubila čelnu poziciju u generalnom poretku Svjetskog kupa. Sada vodi Feninger sa 1.151 poen, sedam više od Njemice sa kojom će se u preostalih pet trka boriti za veliki kristalni globus.

A pobjednica u veleslalomu znaće se u poslejdnjoj trci sezone 16. marta u Lenzerhajdu, pošto vodeća u borbi za mali globus, Vikarbi Lindel ima 432 boda, 14 više od Feninger. Danas se u Oreu vozi slalom skijašica za Svjetski kup

Bonus video: