Vještak: Pavićević bio živ sat vremena nakon uboda

Prema navodima optužnice, Selma Ajkunić je 7. marta 2013. godine, s umišljajem usmrtila Radomir Pavićevića
122 pregleda 7 komentar(a)
Selma Ajkunić, Foto: Savo Prelević
Selma Ajkunić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.03.2014. 08:58h

Zbog izmjene člana Vijeća, iznova je počeo sudski proces Selmi Ajkunić, optuženoj za ubistvo Baranina Radomira Pavićevića, u martu 2013. godine.

Ajkunić je ponovila da se ne osjeća krivom, jer je, kako tvrdi, Pavićevića ostavila živog nakon obračuna u kome je koristila nož.

"Morala sam se braniti, jer je čovjek krenuo seksualno da me zlostavlja. Nijesam htjela da ga ubijem, niti sam o tome razmišljala”, izjavila je ona.

Dodala je da ne može vjerovati da je uspjela da savlada Pavićevića koji je u odnosu na nju bio visočiji i znatno krupniji.

"Sjedjeli smo u dnevnom boravku i pili rakiju. U jednom trenutku je skočio na mene i počeo da me čupa za kosu. Krenula sam da izađem ali mi on nije dozvolio", tvrdi Ajkunić. Dodala je da je Pavićević krenuo prema izlaznim vratima da ih zaključa kako bi je spriječio da ode.

"Vratila sam se u dnevnu sobu, zgrabila nož i ubola ga dok se još nalazio ispred mene. Pali smo na pod hodnika zajedno sa tim nožem. Dva puta sam ga ubola nožem otpozadi", kazala je.

Ona je ispričala da je 2006. godine započela psihijatrijsko liječenje u barskom Domu zdravlja, ali da je odbila predlog da ide u bolnicu da se liječi.

Vještak medicinske struke dr Nemanja Radojević, kazao je da je Pavićević poslije uboda nožem, bio živ, najvjerovatnije, do sat vremena.

"Imajući u vidu veličinu krvnih sudova koji su povrijeđeni duž kanala, od zadobijanja rana do smrti moglo je proteći od pola sata do sat vremena", kazao je.

Dodao je da je rana u predjelu lijevog lakta mogla biti nanijeta dok su se napadač i žrtva nalazili u položaju licem u lice.

Istakao je da je svaka od tri rane nanesene Radojeviću - smrtonosna.

"Sve tri rane kvalifikuju se kao teške tjelesne povrede opasne po život, pa bi svaka pojedinačno dovela do smrti, sa tim što bi vrijeme nadživljavanja bilo duže", objasnio je.

Prema navodima optužnice, Ajkunić je 7. marta 2013. godine, s umišljajem usmrtila Pavićevića.

Optužena mu je, kako piše, zadala dva uboda nožem, dužine 16,5 centimetara u leđa i lijevu ruku, a Pavićević je preminuo usljed iskrvavljenja.

Nastavak suđenja zakazan je za 17. april.

Bonus video: