Studio 54: Sloboda i razuzdanost na dohvat ruke

Zaštitni znak Studija 54 bio je nemogućnost da se uđe u klub, pa čak i najzvučnijim imenima
1 komentar(a)
Ažurirano: 07.03.2014. 08:34h

Amerikanac Ian Šreger je čovjek je koji stoji iza koncepta jednog od najpopularnijih klubova u istoriji.

Studio 54 otvoren je 1977. i ubrzo postao mjesto kroz koje su prošetale apsolutno sve zvijezde toga veremena. Među posjetiocima su bila imena njujorškog krema - od glumaca preko umjetnika, pjevača i pisaca, poput Bjanke Džeger, Dejvida Bouvija, Majkl Džeksona, Endi Vorhola, Salvadora Dalija, Trumana Kapota, Marka Džobsa, Toma Forda... Zahvaljujući Šregeru, čitaoci će biti u prilici da saznaju zanimljive pozadinske priče oko osnivanja kluba i sve o legendarnim zabavama.

Zaštitni znak Studija 54 bio je nemogućnost da se uđe u klub, pa čak i najzvučnijim imenima. Tako su na veče otvaranja ispred kluba ostali Frenk Sinatra, Vudi Alen i mnoga druga poznata imena. Ono po čemu je studio najviše poznat je sloboda i razuzdanost koja je bila na dohvat ruke svakom hedonisti. Otići u Studio i ustezati se, osuđivati i prevrtati očima značilo je da ste zalutali.

Klub je bio srednje veličine, enterijer nije bio ekscentričan, ali je klub posjedovao najbolje ozvučenje tog vremena, barmene koji su imali spektar narkotika iza šanka i Stiva Rubela, suvlasnika, na vratima.

Studio 54 je zvanično radio do marta 1986. godine. Poslije promijenjene postave upravljača i vlasnika, studio se zvanično zatvorio 1986. godine.

Biografija popularnog kluba trebalo bi da bude objavljena 2015.

Bonus video: