Eksperti držali predavanje kako da objekti budu korisniji

Tokom radionice se pričalo i o finansiranju projekata za povećavanje efikasnosti
2 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2014. 22:19h

Crnogorski olimpijski komitet je organizovao radionicu na temu „Energetske efikasnosti sportskih obejekata”, koja je bila namijenjena direktorima sportskih objekata i opštinskim sekretarima za sport. Na radionici su bila prisutna 42 predstavnika tih institucija.

Nakon prezentacije projekta, predsjednik COK-a Dušan Simonović je uručio energetske audite predstavnicima SC „Morača”, kotorskog bazena „Nikša Bućin” i SC „Topolica”.

Upravnicima objekata i sekretarima za sport predavanja su držali eksperti iz te oblasti Dragica Sekulić (generalni direktor Direktorata za energetsku efikasnost), Biljana Gligorić (Expeditio architects), Mladen Brajković (ETG grupa) i Milan Šekularac (Mašinski fakultet), kao i Igor Vušurović, v. d. direktora Uprave za sport i mlade.

Bilo je riječi i o načinima finansiranja projekata vezanih za poboljšanje stanja crnogorskih sportskih objektata, a prije svega projekata koji povećavaju njihovu efikasnost i smanjuju zagađenje životne sredine.

COK će intenzivirati saradnju sa Direktoratom za energetsku efikasnost, UNDP i Olimpijskom solidarnošću kako bi poboljšao uslove za razvoj crnogorskog sporta, a sve u skladu sa Zakonom o energetskoj efikasnosti, globalnim promjenama na polju zaštite životne sredine, preporukama MOK-a i standardima EU.

Kako je i predviđeno planom aktivnosti u olimpijskom ciklusu 2012-2016. godine, COK je kandidovao projekat „Sport i zaštita životne sredine” kod Olimpijske solidarnosti, odjeljenja Međunarodnog olimpijskog komiteta koji je zadužen za pomoć nacionalnim komitetima.

Bonus video: