Feninger pobjednica veleslalom u Oreu

Austrijanka je trku završila za dva minuta, 26 sekundi i 39 stotinki, 21 stotinku brže od drugoplasirane Francuskinje Anemon Marmotan
0 komentar(a)
Ana Feninger, Foto: Beta AP
Ana Feninger, Foto: Beta AP
Ažurirano: 06.03.2014. 17:56h

Austrijska skijašica Ana Feninger pobjednica je današnje trke Svjetskog kupa u veleslalomu za žene održane u švedskom Oreu.

Austrijanka je trku završila za dva minuta, 26 sekundi i 39 stotinki, 21 stotinku brže od drugoplasirane Francuskinje Anemon Marmotan, a 39 od svoje sunarodnice Eve Marije Brem i Lare Gut iz Švajcarske, koje su podijelile treće mjesto.

Feninger je poslije prve vožnje zauzimala sedmo mjesto, ali je sjajnom drugom vožnjom uspjela da napreduje za šest mjesta i tako ostvari svoju šestu pobjedu u karijeri, a petu u veleslalomu.

Prvoplasirana poslije prve vožnje Slovenka Tina Maze je trku završila na petom mjestu, iako je imala prednost od 88 stotinki u odnosu na Feningerovu.

U generalnom plasmanu Svjetskog kupa vodi Nemica Marija Hefl-Riš sa 1118 bodova, druga je Feninger sa 1051, a treća Tina Vajrajter iz Lihtenštajna sa 943 koja je zbog povrede okončala sezonu.

U poretku veleslaloma vodeća je Šveđanka Džesika Lindel-Vikarbi sa 372 boda, drugoplasirana je Feningerova sa 318, a trećeplasirana takođe Šveđanka Marija Pjetile-Holmner sa 254.

Skijašice će takmičenje u Svjetskom kupu nastaviti u subotu u Oreu, kada će se nadmetati u slalomu.

Bonus video: