Završeno suđenje za ubistvo Vesnića, odbrana tvrdi da su svjedoci namješteni

U izmijenjenoj optužnici piše da je prema Vesniću ispaljeno šest hitaca, a da je jedan rikošetirao i nanio smrtonosnu povredu
266 pregleda 0 komentar(a)
ubistvo Vesnić suđenje optuženi, Foto: Savo Prelević
ubistvo Vesnić suđenje optuženi, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.03.2014. 08:04h

U podgoričkom Višem sudu, okončano je suđenje Dušku N. Roganoviću, Vladimiru M. Roganoviću i Draženu Čađenoviću, optuženima za ubistvo vođe “Delija” Beograđanina Marka P. Vesnića i ranjavanje Ivana Markovića.

Tužiteljka Sanja Jovićević, izmijenila je optužnicu, ali je ostala kod pravne kvalifikacije da su s umišljajem ubili vođu navijača "Delija” i ranili njegovog kuma.

Razlika u odnosu na raniju optužnicu je podatak da je prema klupi na kojoj je sjedio Vesnić sa prijateljima ispaljeno šest hitaca, a da je jedan od njih rikošetirao i nanio smrtonosnu povredu. Precizirano je da je Duško pokojnika ubo nožem.

Advokat Zoran Piperović, kazao je da u tom petogodišnjem sudskom procesu nijednim dokazom nije utvrđeno da su se braća Roganović nalazili u parku gdje je Vesnić ubijen. Podsjetio je da je optužnica tri puta mijenjana i da su braća najprije bila optužena da su ubili iz koristoljublja...

“Svjedoci tužilaštva Bećir Bećiraj i Branko Đurđević, radnici komunalnog preduzeća, kazali su da su vidjeli da se od Vesnića otima torbica, a ovim dokazom da je torbica vraćena, osporena je njihova tvrdnja. Odbrana se ubi od dokazivanja da su ta dva svjedoka namještena, a ovako izmijenjena optužnica podržava njihove iskaze. Međutim, Roganovići su osuđeni na osnovu dva dežurna svjedoka... U ovom slučaju nema ni običnog, ali ni teškog ubistva, pa predlažem sudu da ih oslobodite", kazao je Piperović.

Advokat Rajko Božović, kazao je, između ostalog, da je prepoznavanje Duška Roganovića u policiji izvršeno nezakonito, jer su inspektori prije toga pokazali njegovu fotografiju svjedocima Bećiraju i Đurđeviću.

Duško Roganović, u završnoj riječi, rekao je da nije imao motiv da ubije.

Advokat Goran Rodić, branilac Gorana Vlaovića, optuženog da je pomagao okrivljenima dok su se krili, zamjerio je tužiocu što detaljnije nije u završnoj riječi analizirao dokaze protiv Vlaovića.

"Zbog nedostaka dokaza protiv njega, tužilac je u teškom položaju. Prisustvo Vlaovića u ovom procesu potrebno je tužiocu da bude kao treći komunalac, pored dva svjedoka radnika JKP", kazao je Rodić, predlažući sudu da Vlaovića oslobodi.

Prema optužnici, braća Roganović i Čađenović 24. jula 2009. hicima iz pištolja ranili su Vesnića, a zatim ga i nožem povrijedili u blizini Omladinskog parka u Igalu. Presuda će biti objavljena 21. marta.

Bonus video: