Šuljagić: Bolji smo, ali to treba da dokažemo

Odbojkaši Crne Gore večeras (18 sati) gostuju Moldaviji, na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo
0 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Kišinjev, Foto: OSCG
Odbojkaši Crne Gore, Kišinjev, Foto: OSCG
Ažurirano: 15.08.2018. 10:54h

Šansa je velika, vjerovatno i posljednja za ovu generaciju crnogorskih odbojkaša, da se, konačno, nađu na velikom takmičenju - Evropskom prvenstvu.

Odlukom Evropske odbojkaške konfederacije, na narednom EP, koje će se sljedeće godine igrati u Francuskoj, Sloveniji, Belgiji i Holandiji, prvi put igraće 24 reprezentacije sa Starog kontinenta, osam više nego do sada.

Crna Gora je u grupi C, a rivali su Slovačka, Moldavija i Island. Na EP idu prvoplasirane selekcije i pet najboljih drugoplasiranih iz sedam kvalifikacionih grupa...

"U ovim kvalifikacijama mnoge reprezentacije vide svoju šansu za odlazak na Evropsko prvenstvo, jer je osam mjesta više. Neće biti lako, naročito u našoj grupi, u kojoj mislim da nema favorita. Biće presudno to ko se bolje snađe u ovih 10-ak dana avgustovskih kvalifikacija", ističe srednji bloker i povratnik u reprezentaciju, Luka Šuljagić.

Prvi rival „crvenih“ je Moldavija, 29. na CEV rang listi, pet mjesta slabije plasirana od naših odbojkaša. Pobjeda u gostima i bi mogla biti presudna za izabranike Veljka Bašića, koji nakon Moldavije igraju dva meča kod kuće, u barskoj „Topolici“, 19. avgusta protiv Slovačke i 22. protiv Islanda.

"Što se tiče Moldavaca, siguran sam da smo kvalitetnija ekipa, ali to treba da dokažemo i pokažemo na terenu. Oni su nezgodan rival, i sigurno da imaju prednost to što igraju kod kuće. Jedno je sigurno – ako u ovom meču pokažemo da smo tim, mislim da pobjeda neće doći u pitanje. Ali, nezahvalnost je bilo šta prognozirati i obećavati. Velika je želja da se ode na Evropsko prvenstvo, to je sigurno, i daćemo sve od sebe da u Moldaviji ostvarimo jako važnu pobjedu", zaključio je Šuljagić.

Utakmica u Kišinjevu počinje u 18 sati po našem vremenu. U isto vrijeme sastaju se Slovačka i Island.

Bonus video: