OBIJENE PROSTORIJE

DPS: Optužili smo provalnike, nismo pominjali imena

Iz te partije su naglasili da osuđuju svaki vid nasilja i agresije, i pozvali nadležne organe da što hitnije obave istragu i upoznaju javnost sa njenim rezultatima
140 pregleda 21 komentar(a)
Berane, Foto: Wikipedia
Berane, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 05.03.2014. 15:19h

Konstatacijom da neko može sam sebe pljačkati, SNP je pokazala da je zabrinjavajući način na koji razmišlja, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Berane.

"Kroz saopštenje kojim smo informisali javnost da su obijene i pokradene prostorije Opštinskog odbora DPS-a u Beranama željeli smo da ukažemo na ozbiljnost situacije na samom kraju izborne kampanje, koja treba da rezultira slobodnim izražavanjem volje naših sugrađana. O događaju smo, podsjećamo, izvijestili nadležne državne instititucije, za koje vjerujemo da sprovode efikasnu istragu u cilju pronalaženja provalnika i njihovih inspiratora.

Namjera nam je, takođe bila da saopštimo javnosti da postoje, nažalost, ljudi koji su spremni da ruše ono što bi svi zajedno trebalo da njegujemo, a to su demokratija, dobri komšijski odnosi i napredak Berana. Umjesto da se u ovakvim prilikama, kada je izvršen atak na jednu političku partiju i na demokratske i fer izbore, jave politički i drugi subjekti sa osudom zbog provale i krađe koja je počinjena i podrškom onima koji su predmet kriminalnih radnji, Socijalistička narodna partija u Beranama je dozvolila sebi da neozbiljnim reagovanjem izazove gorke osmjehe građana Berana i cijele Crne Gore. Konstatacijom da neko može sam sebe pljačkati, SNP je pokazala da je zabrinjavajući način na koji razmišlja", navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a kažu da su optužili provalnike, bez pominjanja imena, da napadom pokušavaju da udare na demokratičnost izbora.

"Zašto je Socijalistička narodna partija neprozvana požurila da dokazuje svoju nevinost? To što su kriminalci ostavili potpis sa imenom njihove partije mogli su jednako da osude sa napadom na drugu političku partiju, demokratiju i slobodno odlučivanje građana u izbornom procesu. Ali ne, Socijalistička narodna partija u Beranama je ekspresno optužila nas da smo napali sami sebe. To dovoljno govori o odsustvu ozbiljnosti i dobrih namjera SNP-a Berana, koja u delikatnim situacijama pokazuje najveći mogući stepen neodgovornosti. Za razliku od njih, mi ćemo ostati ozbiljni i odgovorni i dalje insistirati da se počinioci svih krivičnih dijela u Beranama i u cijeloj Crnoj Gori pronađu i adekvatno sankcionišu", zaključuju u DPS-u.

Socijalistčka narodna partija (SNP) negirala je danas da ima bilo kakve veze sa obijanjem prostorija vladajuće stranke u Beranama, navodeći da se radi o podmetanju i predizbornim trikovima Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz DPS-a su ranije saopštili da je njihov odbor u Beranama podnio Osnovnom državnom tužiocu krivičnu prijavu zbog pljačkanja prostorija te partije, navodeći da se provalnik “potpisao” sa "SNP do pobjede".

„Opštinski odbor (OO) SNP Berane sa gnušanjem odbacuje izmošljotine, podvale, plasirane laži i poznate predizborne trikove Vuke (Golugovića) i DPS političkih gubitnika“, kaže se u reagovanju SNP-a.

Prema njihovim rečenicama, DPS gubitnici, svjesni svog nedeljnog političkog kraha, koriste najprizemnije, a njima svakako najbliže metode pritisaka, i čine sve kako bi našli način da pred svojim biračima opravdaju skori poraz.

„I laiku je jasno da iza sinoćnjeg, kako oni kažu, obijanja prostorija DPS-a, stoje upravo oni. Ono sa čime se u potpunosti slažemo, jeste rečenica iz njihovog saopštenja da kriminalci i njihovi inspiratori moraju odgovarati“, kazali su iz SNP-a.

Uostalom, kako su naveli, to od DPS-a već dugi niz godina traže ne samo časni Beranci, već i većinska Crna Gora i cjelokupna međunarodna javnost.

„Očigledno da su im kriminal i korupcija prisne riječi i neizostavni su dio njihovog vokabulara. Takođe, kristalno je jasno da ogromna novčana obećanja ne mogu obezbijediti ni iz svojih crnih fondova, pa im ovakvi i slični alibiji dođu kao melem na političku ranu zbog gubitka vlasti“, navodi se u reagovanju SNP-a.

Iz te partije su naglasili da osuđuju svaki vid nasilja i agresije, i pozvali nadležne organe da što hitnije obave istragu i upoznaju javnost sa njenim rezultatima.

Oni su pozvali i predstavnike međunarodne zajednice da „u susret lokalnim izborima u Beranama, upozore odlazeću DPS garnituru da mirno prihvate svoj poraz u nedelju i pripreme se za opozicione klupe“.

„OO SNP Berane i koalicija Zdravo Berane, još jednom pozivaju svoje Berance da u nedjelju mirno, demokratski i odlučno, kako im i priliči, izraze svoju volju, zaokruže broj 11 i time konačno pošalju u političku prošlost, za početak, beranski DPS“ , dodaje se u reagovanju.

Preporučujemo za Vas