Glendža: Policija laže, podnijeću krivične prijave

"Moja porodica je posljednjih decenija, a i tokom prethodnih generacija, bila na braniku ove zemlje, boreći se za njenu nezavisnost, za pravo, čast i slobodu“, rekao je Glendža
427 pregleda 13 komentar(a)
Cetinje, Foto: Facebook
Cetinje, Foto: Facebook
Ažurirano: 05.03.2014. 12:52h

Cetinjanin Duško Glendža najavio je podnošenje krivične prijave „ protiv svih ljudi koji su uključeni u nemoralne napade na porodicu Glendža i biće uporan sve dok pravda ne bude zadovoljena“.

Policija je 1. marta pretresla Glendžinu kuću, nakon prijave da se iza nje čuju pucnji.

"Nakon iznesenih neistina u medijima, koje su ugrozile dignitet moje porodice, prinuđen sam da branim svoj ugled na način što ću iznijeti svoju stranu priče. Porodica Glendža je crnogorskoj javnosti predstavljena kao bahata, nasilnička i kriminogena, porodica koja „šenluči“ i koja nema sluha za pravo i pravdu. Nakon što je iskontruisana afera , stiče se utisak da se jedno značajno porodično slavlje pretvorilo u agresiju, koja je morala biti prekinuta interventnim vodom i specijalnim jedinicama", rekao je Glendža u svom saopštenju

Cetinjanin kaže i da opužje koje su specijalci tražili ne postoji.

"Preko 50 specijalaca iz Podgorice je nasilno upalo u moj dom. Pred porodicom i prijateljima, vadeći pendreke i oružje, a po naredbi nadređenog , počeli su primjenjivati silu i pretresati sve prisutne, prevrćući svaki kutak naše porodične kuće, tražeći oružje kojeg nije bilo. Nađeno je 160 metaka od puške marke „Winchester 308“, za koju posjedujem uredan oružani list, jer sam profesionalni lovac" - kaže Glendža.

Glendža podsjeća da ovo nije prvi put da Uprava policije laže kada je njegov slučaj u pitanju.

"Prije 15 dana cetinjska policija izvršila je pretres na sličan način i obavijestila javnost da je nađen arsenal oružja na mom posjedu, a tom prilikom su iznijeti netačni navodi da ne posjedujem dokumentaciju potrebnu za legalno posjedovanje istog. Prava je istina da je porodica Glendža ta koja je pretrpjela agresiju i neviđeni teror iz razloga što je gost, po starom crnogorskom običaju, ispalio hitac u znak veselja i slavljeničkog raspoloženja. Ipak, poznajući pozitivne propise koji isto zabranjuju, zamolili smo pristne da sklone vatreno oružje - kaže Glendža.

On u regovanju dalje navodi „da je njegova porodica posljednjih decenija, a i tokom prethodnih generacija, bila na braniku ove zemlje, boreći se za njenu nezavisnost , za pravo, čast i slobodu“.

"Ne tako davno , zajedno sa svojim rođacima, prijateljima i kumovima bio sam spreman da životom platim cijenu svoje odanosti ovoj zemlji. I to je opšte poznata činjenica. Egzistenciju svojoj porodici obezbjeđivao sam baveći se porodičnim biznisom. Postavlja se pitanje zbog čega nam je priređena ovakva neprijatnost? Zbog čega ovolika ujurduma? Zašto specijalne jedinice hapse mog sina i mene, a kriminalci slobodno šetaju ovom zemljom?Da li se trudite da predstavite pogrešnu sliku crnogorskoj javnosti, građanima Prijestonice, do čijeg miljenja držim, jer živim poštujući svakog sugrađanina i svaku cetinjsku porodicu", zaključuje Glendža u svom regovanju.

Bonus video: